Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euroleague – Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα εξάστερη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euroleague – Παναθηναϊκός: Πρεμιέρα εξάστερη

Euroleague - Παναθηναϊκός: Παρά τις απουσίες το τριφύλλι κέρδισε 78-76 την Χίμκι στη Ρωσία με ψυχή και άριστο αγωνιστικό πλάνο από τον Βόβορα

EuroleagueΠαναθηναϊκός: Μπορεί να έπαιξε με μόλις τρεις ξένους. Μπορεί να παρατάχτηκε δίχως βασικό πλέι μέικερ. Να ταξίδεψε στη Ρωσία με χίλια προβλήματα. Αλλά είναι εξάστερος. Και έναν εξάστερο, δεν τον ξεγράφεις ποτέ! Διπλό-όνειρο μέσα στη Χίμκι (78-76) πήρε ο Παναθηναϊκός και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. Οτι αξίζει και θα πρέπει να έχει το σεβασμό από όλους! Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα μετά την οδύσσεια για την Μόσχα, την ταλαιπωρία, τα προβλήματα, πήγε στην έδρα της Χίμκι χωρίς τους Πιερ Τζάκσον – Χάουαρντ Σαντ Ρος. Και με όλες τις προβλέψεις να είναι υπέρ των Ρώσων. 

Οι «πράσινοι» έκλεισαν τα αυτιά τους και έπαιξαν μπάσκετ. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (σχεδόν 40) βρήκαν πρωταγωνιστές αντ αυτών που έλειπαν. Ακολούθησαν το πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Γιώργος Βόβορας, ήσαν άριστοι στην άμυνα και έφτασαν σε ένα διπλό, που αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ηγέτης;  Ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, απόλυτος πρωταγωνιστής με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και μεγάλα σουτ.

Euroleague – Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου και οι άλλοι

Πέραν των άλλων άριστη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ντίνος Μήτογλου που άγγιξε το double-double (12π., 9ρ.). Διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν και οι Μπεν Μπέντιλ (11π.), Μάρκους Φόστερ (10π.) και Λευτέρης Μποχωρίδης (10π.). Εσπρωξαν έτσι το τριφύλλι στο 1-0 και πάνε με την ψυχολογία στο ζενίθ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Από την άλλη και η Χίμκι παρατάχθηκε από την πλευρά της με σοβαρές απουσίες. (Σβεντ, Μονρό, Γιόβιτς, ΜακΚόλουμ). Της έλειψε το εύκολο σκοράρισμα και στα κρίσιμα σημεία υποτάχθηκε στην  άμυνα του ΠΑΟ.

Δείτε ακόμη:

Το γύρισε η ΑΕΚ 2-1 με Βόλφσμπουργκ και μπήκε σε όμιλο του Γιουρόπα!
Παλεύεται η κλήρωση του Ολυμπιακού που βλέπει πρόκριση
Πρόκριση με πάρτυ η Τότεναμ, τα χρειάστηκε αλλά πέρασε η Μίλαν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις