Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: Ανατροπάρα!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: Ανατροπάρα!

Γιουρόπα Λιγκ - ΑΕΚ: Με τους Ανσαριφάρντ, Σιμόες και μπροστάρη τον δεύτερο η Ένωση το γύρισε με την Βόλφσμπουργκ 2-1 και πέρασε σε όμιλο

Γιουρόπα ΛιγκΑΕΚ: Σπουδαία νίκη με buzzer beater για την ΑΕΚ! Η «Ένωση» επικράτησε με 2-1 της Βόλφσμπουργκ και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Έπαιξε με ψυχή και πέτυχε μια σπουδαία νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να έχουν περισσότερη όρεξη, ενώ έχασαν και μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στο 20’ ο Μάνταλος αστόχησε στο πέναλτι, που κέρδισε ο Κρίστισιτς.

Η Βόλφσμπουργκ ανέβασε λίγο τον ρυθμό της. Προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα και να βρουν κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση και γίνονταν αρκετά λάθη. Οι δύο ομάδες φάνηκε να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη. Στο 45’ πήραν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Μεχμέντι και φάνηκε πως το έργο της θα γινόταν βουνό!

Γιουρόπα Λιγκ – ΑΕΚ: Το β’ μέρος και η ανατροπή

Στο β’ μέρος, η ΑΕΚ ακολούθησε πιστά το πλάνο του Μάσιμο Καρέρα και ανέβασε τον ρυθμό της. Το κέντρο της ήταν όλα τα λεφτά, με τους Σιμόες και Κρίστισιτς να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι, ενώ και ο Σάκχοφ έκανε καλό παιχνίδι. Κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το πέτυχαν. Στο 64’ο Σιμόες με μια «φωτοβολίδα» έκανε το 1-1. Το γκολ αναπτέρωσε το ηθικό της «ένωσης». Είχε αρκετές ευκαιρίες και έπαιξε με ψυχή. Ενώ, η  Βόλφσμπουργκ φάνηκε ανήμπορη να απειλήσει. Ο Καρέρα έκανε αλλαγές και ανανέωσε την ομάδα του. Τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε θρίλερ και όλα έδειχναν παράταση. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανσαριφάρντ κυνήγησε την μπάλα και με ένα όμορφο ανέβασμα έκανε το 2-1, στέλνοντας την ΑΕΚ στους ομίλους.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Μεχμέντι 45+1’, Σιμόες 64’, Ανσαριφάρντ 90+4’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία), Βοηθοί:  Ρουί Ταβάρες (Πορτογαλία), Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλία)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίσνκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (Λιβάγια 62’), Γκαρσία (Μαχαίρας 81’), Ολιβέιρα (Ανσαριφάρντ 87’).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ο. Γκλάσνερ): Πέρβαν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Ρουσιγιόν, Πάολο Οτάβιο, Σλάγκερ (Γκέρχαρντ 60’), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (Μπιάλεκ 79’), Βέγκχορστ.

Δείτε ακόμη:

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε 1-2 με Κράσνονταρ
Πέρασαν Μίντιλαντ και Σάλτσμπουργκ επί των Σλάβια και Μακάμπι αντίστοιχα
Μεγάλη Αταλάντα, αχτύπητη Ιντερ “έβγαλαν μάτια”!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις