Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Ιστορική Μίντιλαντ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Ιστορική Μίντιλαντ

Τσάμπιονς Λιγκ - αγωνιστικό: 4-1 τη Σλάβια για παρθενική φορά στον όμιλο της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Ραντεβού με την ιστορία έκλεισε η Μίντιλαντ! Οι Δανοί νίκησαν με 4-1 την Σλάβια Πράγας και πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους  ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να ανοίγουν γρήγορα το σκορ. Πιο συγκεκριμένα, στο 3’ ο Ολαγίνκα έκανε το 0-1. Στην συνέχεια, η Σλάβια Πράγας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και έκανε αρκετές ευκαιρίες. Δεν απειλήθηκε και πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο β’ μέρος, είχε έρθει η ώρα της Μίντιλαντ. Ανέβασε τον ρυθμό της και πίεσε τους φιλοξενούμενους. Έπαιξε επιθετικά και έκανε αρκετές ευκαιρίες.

H αντεπίθεση και η ανατροπή ξεκίνησαν στο 65’, όταν ο Καμπά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το γκολ ανέβασε το ηθικό τον γηπεδούχων και δεν άφησε περιθώρια στην Σλάβια. Στο 84’ ο Σόλτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-1. Ενώ, στο 88’ ο Ονιέκα ανέβασε κι’ άλλο την διαφορά. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Στο 91’ ο Ντρέγιερ σημείωσε το τελικό 4-1, σφραγίζοντας τον θρίαμβο της Μίντιλαντ.

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Πέρασε η Σάλτσμπουργκ

Μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε και η Σάλτσμπουργκ. Οι αυστριακοί επικράτησαν με 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήραν την πρόκριση.  Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φορτσάτοι και να παίρνουν γρήγορς το προβάδισμα. Στο 16’ ο Ντάκα έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 30’ ο Καρζέφ πέτυχε το 1-1. Η Σάλτσμπουργκ είχε απάντηση και πήρε ξανά το προβάδισμα. Στο 45+4’ ο Σζομποσλάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-1.

Στο β’ μέρος, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι. Έκαναν φάσεις και πίεσαν την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Στο 68’ ο Ντάκα με δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1. Μετά το γκολ δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Έτσι, οι αυστριακοί πήραν την πρόκριση απέναντι σε μία Μακάμπι, που παρά τα αρκετά προβλήματα το πάλεψε όσο μπορούσε.

Δείτε ακόμη:

Πέρασε σε όμιλο με ισοπαλία 0-0 στην Ομόνοια ο Ολυμπιακός
Τρίποντα για Βαλένθια εκτός (0-1)) και Χετάφε (3-0) εντός έδρας
Πέρασαν σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ Φερεντσβάρος και Ντινάμο Κιέβου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις