Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χάρις Αλεξίου – Χατζηνικολάου: Η σπουδαία ερμηνεύτρια στο “Ενώπιος ενωπίω”
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρις Αλεξίου – Χατζηνικολάου: Η σπουδαία ερμηνεύτρια στο “Ενώπιος ενωπίω”

Χάρις Αλεξίου - Χατζηνικολάου: Η Χάρις Αλεξίου σε μια ακόμα συγκλονιστική εξομολόγηση για τη φωνή της.

Χάρις Αλεξίου – Χατζηνικολάου: Την πρώτη μεγάλη της συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το “Ενώπιος ενωπίω”, έδωσε η Χάρις Αλεξίου μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το τραγούδι. Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε για την αίσθηση που δημιούργησε η είδηση αλλά εξέφρασε και την έκπληξή της για την έκταση που πήρε. “Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο μεγάλη έκταση. Με συγκλόνισε αυτή η αντίδραση, η απάντηση του κόσμου γιατί δεν είμαι η μόνη που σιγά-σιγά αποσύρομαι. Είναι κάτι πολύ φυσικό αυτό. Φέτος κλείνω πενήντα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και ανήκω σε μια γενιά που κρατάει ακόμα πολύ γερά. Αυτή είναι και η μαγεία του τραγουδιού, του καλλιτέχνη, πως ο χρόνος δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο” είπε στον συνομιλητή της.

Όσον αφορά τα αισθήματα που είχε όταν πήρε την απόφαση η σπουδαία καλλιτέχνης είπε: “Δεν θα το νιώθατε εάν δεν σας το έλεγα. Αυτό που ένιωσα ότι δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου πάντοτε έτσι όπως θα ήθελα, είναι κυρίως στο live, γιατί το live είναι εκείνη η στιγμή, δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα και δεν μου άρεσε”.

Ύμνος στον Σταύρο Ξαρχάκο

Ακόμα, η Χάρις Αλεξίου -με απόλυτη ειλικρίνεια- αναφέρθηκε και στο τελευταίο live της πλάι στον Σταύρο Ξαρχάκο: “Έχω την τύχη να έχω κάνει το τελευταίο μου live, με τον μεγάλο μας δάσκαλο και μαέστρο, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Η τελευταία μου μουσική υπόκλιση ήταν πλάι του. Αυτός ο άνθρωπος δεν αφήνει να περάσει τίποτα έτσι για να βγάλει ένα αποτέλεσμα συγκλονιστικό. Του το είπα: “Σταύρο μου, δεν γίνεται εσύ να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη και εγώ να μπαίνω παρακάτω, δεν θα συνεχίσω”. Όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτή την ωραιότητα του αποτελέσματος και αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για όσα σου έχει δώσει η δουλειά σου, δεν γίνεται να μην το δεις”.

Πένθησα για τη φωνή μου

Αφορμή για αυτό τον αποχαιρετισμό έδωσε η κυκλοφορία του δίσκου της τα Τραγούδια της ξενιτιάς με δέκα ερμηνείες της σε τραγούδια που ήταν ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα και ήταν 30 χρόνια στα συρτάρια και μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Μιλώντας για την οικογένεια και τις μουσικές της αναμνήσεις η Αλεξίου ομολόγησε το πρόβλημα που έχει με τη φωνή της κάνοντας μια γενναία και σπάνια δημόσια δήλωση και ενθυμούμενη τον Θάνο Μικρούτσικο με τον οποίο υπήρξαν συνοδοιπόροι και αδερφικού φίλοι. “Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”.

Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις