Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Ευρωπαϊκές κανονιές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Ευρωπαϊκές κανονιές

Πρέμιερ Λιγκ - αγωνιστικό: Οι κανονιέρηδες 0-2 στο Μολινό και πλησιάζουν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο - Σαρωτική Γιουνάιτεντ 5-2 την Μπόρνμουθ

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Ψαλίδι στα όνειρα της Γουλβς για Τσάμπιονς Λιγκ από την Αρσεναλ. Οι κανονιέρηδες πέρασαν με μεγάλο διπλό 0-2 από το Μολινό και πλέον μείωσαν στους τρεις από τους γηπεδούχους και ήρθαν πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το παιχνίδι, ήταν αμφίρροπο και είχε αρκετή ένταση. Το πρώτο ημίχρονο φαινόταν πως θα τελείωνε χωρίς γκολ, όμως, ο Μπουκάγιο Σάκα είχε άλλη άποψη. Στο 43ο λεπτό ο νεαρός επιθετικός άνοιξε το σκορ με ένα όμορφο βολέ μέσα από την περιοχή.

Οι «λύκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν την ένταση. Ωστόσο, στο 86ο λεπτό ο Αλεξάντερ Λακαζέτ έκανε το 0-2, με ένα όμορφο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Με αυτό το γκολ η Άρσεναλ σφράγισε το παιχνίδι και πήρε τους τρεις πολύτιμους πόντους.

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Νόριτς – Μπράιτον 0-1

Νίκη που της δίνει διαφορά ασφαλείας πήρε η Μπράιτον. Οι «γλάροι» πέτυχαν μία σημαντική νίκη και γκρέμισαν τις ελπίδες της Νόριτς για παραμονή της στην Premier League. Τα «καναρίνια» πλέον χρειάζονται ένα θαύμα για να σωθούν. Αφού παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Πιο συγκεκριμένα, ο Τροσάρ έκανε το 1-0  με όμορφο σουτ στην αντίθετη γωνία.

Η Μπράιτον συνέχισε έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησε φάσεις, όμως δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε γκολ. Η Νόριτς προσπάθησε να αντιδράσει και κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 94’, όμως, η κεφαλιά του Ίντα σταμάτησε στο δοκάρι.

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 3-0

Φανταστική η Λέστερ, κατατρόπωσε με 3-0 την Κρίσταλ Πάλας. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο και δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ. Στην επανάληψη, οι «αλεπούδες» μπήκαν δυνατά, απέκτησαν τον έλεγχο  και άνοιξαν το σκορ στο 49ο λεπτό. Ο Ιχεανάτσο έκανε το 1-0 μέσα από την μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Τιέλεμανς.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν περισσότερο την απόδοση τους και κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ. Το πέτυχαν στο 77ο λεπτό με τον Βάρντι. Ο Άγγλος επιθετικός με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, φτάνοντας τα 100 γκολ στην Premier League. Η Λέστερ δεν σταμάτησε και πέτυχε τρίτο γκολ στο 94ο λεπτό, με τον Βάρντι.

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 5-2

Βροχή από γκολ στο Όλντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 5-2 της Μπόρνμουθ και την έριξε στο καναβάτσο. Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και φάνηκε από την αρχή τι θα ακολουθούσε. Στο 15ο λεπτό, ο Στάνισλας «πάγωσε» το Όλντ Τράφορντ, αφού με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να απαντήσει γρήγορα με τον Γκρίνγουντ. Στο 29ο λεπτό, ο Άγγλος επιθετικός ισοφάρισε, έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας. Η Μάντσεστερ διπλασίασε τα τέρματα της, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκους Ράσφορντ, στο 35ο λεπτό. Το παιχνίδι συνέχισε σε αυτόν τον ρυθμό και ο Μαρσιάλ, έκανε το 3-1 στο 47ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Ο Κίνγκ μείωσε σε 3-2 στο 49ο λεπτό. Ο Νορβηγός με όμορφο σουτ από τα 10 μέτρα, έδωσε εκ νέου ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Η Γιουνάιτεντ, μετά από 5 λεπτά ανέβασε ξανά την διαφορά. Ο Γκρίνγουντ διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ, με όμορφο τελείωμα στην δεξιά γωνία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν σταμάτησαν εκεί  και στο 59ο λεπτό έκαναν το 5-2. Ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας, Μπρούνο Φερνάντες, μετά από προσωπική του ενέργεια δημιούργησε το τελικό σκορ.

Πρέμιερ Λιγκ – αγωνιστικό: Τσέλσι – Γουότφορντ 3-0

Οι Λονδρέζοι υποδέχτηκαν την Γουότφορντ στο Στάμφορντ Μπρίτζ και την υπέταξαν με 3-0. Με την νίκη αυτή, οι γηπεδούχοι παραμένουν ένα βαθμό πίσω από την Λέστερ, που, κατέχει την 3η θέση. Ενώ, η Γουότφορντ θα πρέπει να ελπίζει σε ήττα των ανταγωνιστών της, για να παραμείνει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Τσέλσι μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ, στο 28ο λεπτό. Ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπάρκλεϊ και έκανε το 1-0 με κοντινό σουτ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και διπλασίασαν τα τέρματα τους, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, από τον Γουίλιαν.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν μια τυπική διαδικασία. Η Τσέλσι έριξε τον ρυθμό της, ωστόσο, συνέχισε να κυριαρχεί. Το παιχνίδι έδειχνε ότι θα παραμείνει στο 2-0, ωστόσο, ο Ρος Μπάρκλεϊ είχε άλλη άποψη. Στο 90ο λεπτό, ο Ασπιλικουέτα έβγαλε μια χαμηλή σέντρα και ο Άγγλος μέσος έκανε το τελικό 3-0, με όμορφο πλασέ.

Δείτε ακόμη:

Δύο γκολ ο Λέβα, δύο δεκάδες κούπες η Μπάγερν!
Έχασε κι άλλο έδαφος ο ΠΑΟΚ, 2-2 με ΟΦΗ
Αστέρας για… φίλημα, 4-0 τον Βόλο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις