Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στίβος – ντόπινγκ: Αγνοεί προθεσμίες και αθλητές!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στίβος – ντόπινγκ: Αγνοεί προθεσμίες και αθλητές!

Στίβος - ντόπινγκ: Η Ρώσικη Ομοσπονδία Στίβου δεν κατέβαλε το μέρος του προστίμου που της έχει επιδικαστεί από World Athletics και WADA   

Στίβοςντόπινγκ: Η Ρωσία έχασε την προθεσμία για να καταβάλει το μέρος του προστίμου ύψους 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων για υπόθεση ντόπινγκ, στην Διεθνή Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού. Η ανεσταλμένη Ρώσικη ομοσπονδία έχασε την προθεσμία της 1ης Ιουλίου για να πληρώσει 5 από τα 10 εκατομμύρια δολάρια που είχε δεχτεί ως πρόστιμο. Τα άλλα 1,3 εκατ. δολάρια αφορούν σε έξοδα διερεύνησης και καταλογισμού από την World Athletics! Κατόπιν τούτου, η Ρώσικη Ομοσπονδία πλέον θέτει σε κίνδυνο ακόμα και αυτή την δυνατότητα των αθλητών της να αγωνιστούν ως ουδέτεροι εθνικά!

Η Διεθνής Ομοσπονδία, είχε επιβάλει στους Ρώσους τον Μάρτιο πρόστιμο 10 εκατομμυρίων, για παραβίαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ. Εκείνη την περίοδο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει την διαδικασία, με την οποία, οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούσαν να συμμετέχουν διεθνώς ως ουδέτεροι. Αφού αποδείκνυαν ότι προπονούνταν σε ένα περιβάλλον καθαρό από ντόπινγκ. Ανέφερε, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικασία θα διακοπτόταν ξανά, αν δεν είχε πληρωθεί το μισό πρόστιμο έως την 1η Ιουλίου!

Στίβος – ντόπινγκ: Μέχρι τέσσερα χρόνια αποκλεισμό

Η Ομοσπονδία της Ρωσίας απάντησε σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου TASS, ότι το πρόστιμο δεν είχε πληρωθεί εως τις 2 Ιουλίου. Mία μέρα, δηλαδή, μετά την δήλωση του προέδρου της, πως δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για να το κάνει. Η ρώσικη ομοσπονδία τιμωρήθηκε, όταν σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ, παρουσιάστηκαν στοιχεία μαζικού ντόπινγκ μεταξύ αθλητών του στίβου. Η Ρωσία, πλέον, αντιμετωπίζει κίνδυνο για 4ετή αποκλεισμό των αθλητών της από τις μεγάλες διοργανώσεις. Ως τιμωρία για αλλοίωση εργαστηριακών δεδομένων. Η υπόθεση της θα εξετασθεί από το CAS τον Νοέμβριο.

Δείτε ακόμη:

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε Γιασικεβίτσιους για αντικαταστάτη του Πέσιτς!
Ουές ο 2ος στον ΟΦΗ
Ξέκοψε το ενδεχόμενο αλλαγών ο Λάκοβιτς!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις