Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλικό κοινοβούλιο: Απομάκρυναν βουλευτή από τα έδρανα που έβριζε συναδέλφους του (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικό κοινοβούλιο: Απομάκρυναν βουλευτή από τα έδρανα που έβριζε συναδέλφους του (vid)

Ιταλικό κοινοβούλιο: Ένας ευέξαπτος βουλευτής που έχει μακρά πολιτική πορεία, κυρίως στο κόμμα Forza Italia, απομακρύνθηκε "σηκωτός" από τα έδρανα.

Ιταλικό κοινοβούλιο: Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, που έχει μακρά πολιτική πορεία κυρίως στο κόμμα Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι γνωστός για τα δημόσια ξεσπάσματά του, ιδίως κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών talk show. Έχει καταδικαστεί πολλάκις για συκοφαντία και στη σημερινή συνεδρίαση έστρεψε τα βέλη του εναντίον των δικαστικών, έναν από τους αγαπημένους στόχους του, συγκρίνοντας ορισμένους εισαγγελείς με γκάνγκστερ.

Είναι ένας ευέξαπτος Ιταλός βουλευτής και σήμερα απομακρύνθηκε «σηκωτός» εκτός του ιταλικού κοινοβουλίου, αφότου άρχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον συναδέλφων του. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου τον επανέφερε στην τάξη, ωστόσο ο Βιτόριο Σγκάρμπι συνέχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον της και εναντίον μιας άλλης βουλευτίνας, προτού υπάλληλοι του σώματος τον μεταφέρουν “σηκωτό” εκτός της αίθουσας, ενώ συνάδελφοί του φώναζαν “ντροπή”. Το βίντεο με το επεισόδιο αναρτήθηκε στις κεντρικές σελίδες ιστότοπων ιταλικών εφημερίδων και έγινε viral μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/bethlaterza/status/1276141208755200002?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1276141208755200002%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fworld%2F287678%2Fitalia-sikoto-apomakrynan-voyleyti-apo-ta-edrana-logo-aparadektis-fraseologias

Ιταλικό κοινοβούλιο: Η “αποβολή” του Σγκάρμπι

Η ασκούσα χρέη προέδρου της ιταλικής βουλής Μάρα Καρφάνια είπε στο σώμα ότι διέταξε την “αποβολή” του Σγκάρμπι, λόγω της “απαράδεκτης φρασεολογίας” του εναντίον της και εναντίον της συναδέλφου του, μιας πρώην εισαγγελέως που αποδοκίμασε τις δηλώσεις του εναντίον του δικαστικού σώματος.  Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου Ρομπέρτο Φίκο δήλωσε μετά το  περιστατικό, ότι η “σεξιστική συμπεριφορά του Σγκάρμπι ήταν απρεπής”. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται χαμός στην Ιταλική Βουλή με πρωταγωνιστή τον Σγκάρμπι. Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει ξανά τέτοιες εντάσεις με την αποκάλυψη του Ιταλού βουλευτή ότι το 96,3% των θανάτων που χρεώθηκαν στον κορωνοϊό δεν πέθανε από τον ιό!

Συγκεκριμένα είπε: “Δεν είναι αλήθεια. Μη χρησιμοποιείται του νεκρούς για ρητορικές τρόμου. Τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι το 96,3% είναι νεκροί εξαιτίας άλλων παθολογιών. Είναι ακριβή τα στοιχεία. Αυτοί είναι οι αριθμοί. Είναι η αλήθεια Να πάτε να τα διαβάσετε. Το 60% πέθαναν εξαιτίας άλλων παθολογιών. Ενώ η Ιταλία θεωρείται κόκκινη ζώνη, όλοι εδώ σήμερα είναι χωρίς μάσκες. Λοιπόν επειδή η αλήθεια είναι πολύ σημαντική, επικαλούμαι τα πραγματικά νούμερα. Είμαστε ενάντια των ψευδών στοιχείων που τρομοκρατούν τους Ιταλούς. Εικοσιπέντε χιλιάδες πέθαναν από καρκίνο, καρδιακές προσβολές. Ας μην τους εκμεταλλευτούμε για τους υπόλοιπους εκατομμύρια  κατοίκους της Ιταλίας. Μην τους χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στους πολίτες λάθος πληροφορίες. Δεν είναι αλήθεια ότι πέθαναν 25.000 άτομα από τον κορωνοϊό. Είναι ένας τρόπος για να τρομοκρατηθούν οι Ιταλοί και να εδραιωθεί μια επιβαλλόμενη δικτατορία. Είναι γελοίο”.

Δείτε ακόμη

Η Φαλτσινέλι νέα πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα
Θλιβερή δήλωση Αναστασιάδη: “Μια λύση με στρατιωτικά μέσα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού”
Μυρίζουν “μπαρούτι” οι δηλώσεις Ακάρ – “Καθίστε ήσυχα, θα λυπηθείτε”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις