Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Δηλώσεις “πολέμου” από την Τουρκία – “Προσέξτε, θα λυπηθείτε”
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Δηλώσεις “πολέμου” από την Τουρκία – “Προσέξτε, θα λυπηθείτε”

Ακάρ για Ελλάδα: "Στο Κυπριακό καθίστε ήσυχα. Τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Ούτε να κάνετε του κεφαλιού σας".

Ακάρ για Ελλάδα: Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απευθύνοντας από την μία πρόσκληση για διάλογο και από την άλλη προειδοποιώντας ότι θα… στενοχωρηθούν όσοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα χωρίς την Τουρκία, σύμφωνα το ΣΙΓΜΑ. “Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε ‘ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε’. Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε”, διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε πάλι για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ενώ για το Κυπριακό δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της ως εγγυήτρια χώρα, αν χρειαστεί.

“Στο Κυπριακό καθίστε ήσυχα. Τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Ούτε να κάνετε του κεφαλιού σας. Είμαστε εγγυητές εκεί, οι άλλες χώρες η Ελλάδα και η Αγγλία είναι δικό τους θέμα αν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε. Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε”, είπε χαρακτηριστικά. “Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία”, διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 ΓΕΝ: Η Τουρκία μας προειδοποιεί

Για την τουρκική προκλητικότητα μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS ο Κοσμάς Χρηστίδης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ. “Εάν λάβουμε υπόψιν αυτά που λένε οι Τούρκοι και ότι κάνουν αυτά που λένε, και αν δούμε ότι πήραν τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά, θα πρέπει αυτή η κίνηση να αναμένεται. Το αν η έρευνα θα γίνει κοντά στα ελληνικά νησιά, ή στη δική μας ΑΟΖ είναι άλλο θέμα” σημείωσε ο κ. Χρηστίδης αναφορικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τουρκική έρευνα σε ελληνικά νερά. Αναφορικά με το ποια θα είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι “νομίζω ότι η προετοιμασία της απαντήσεως – δεν ξέρω αν θα υπάρξει πολιτική βούληση – δόθηκε από την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που επιβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να βυθίζουν πλοία”. “Οι ένοπλες δυνάμεις ακούν την πολιτική ηγεσία για οτιδήποτε. Η πολιτική βούληση, αν δούμε από το 1974 και μετά, δεν νομίζω ότι έχει δείξει την επιθετικότητά της” πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Επικίνδυνος ο Σεπτέμβρης

“Θεωρώ ότι οι Τούρκοι θα το τραβήξουν μέχρι τέλους για να πάρουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Μας το λένε πολύ καιρό με κάθε τρόπο. Έχω τις ίδιες ανησυχίες που έχετε για τον χρόνο και για το παγκόσμιο κενό ηγεσίας που υπάρχει. Μου θυμίζει λίγο το 1974 και αυτό δεν σας κρύβω ότι με ανησυχεί” επεσήμανε ο ίδιος. “Θεωρώ τον Σεπτέμβριο επικίνδυνο. Μας προειδοποιεί η Τουρκία για το τι πρόκειται να κάνει. Δεν έχουμε συμφωνήσει κάτι, θέλω να πιστεύω, αν και όλα δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρχει κάποια συμφωνία την οποία δεν ξέρουμε. Ότι έχουν γίνει συζητήσεις, έχουν γίνει. Ό,τι έγινε στον Έβρο δεν αφορά στην ΑΟΖ” κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Δείτε ακόμη

Οργή Άγκυρας για τις δηλώσεις Δένδια – “Η Ελλάδα κάνει συμμαχίες κακών”
Φλώρος: Βυθίσατε τον «Έβρο» – Εντυπωσιακά πλάνα από την Κάρπαθο
Ανεβάζει ξανά τους τόνους η Άγκυρα – “Η Ελλάδα ας ξυπνήσει από το όνειρο”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις