Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φαλτσινέλι πρεσβεία Ελλάδα: Αντικατέστησε τον Εφίζιο Λουίτζι η έμπειρη διπλωμάτης
ΚΟΣΜΟΣ

Φαλτσινέλι πρεσβεία Ελλάδα: Αντικατέστησε τον Εφίζιο Λουίτζι η έμπειρη διπλωμάτης

Φαλτσινέλι πρεσβεία Ελλάδα: Εν μέσω ενός καυτού διπλωματικού θέρους πραγματοποιήθηκε η διαδοχή στην Ιταλική πρεσβεία της Ελλάδας, η οποία αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος πρέσβη Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας.

Φαλτσινέλι πρεσβεία Ελλάδα: Η κα Φαλτσινέλι βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από τις 8 Ιουνίου, μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα και η Ιταλία υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλασσίων ζωνών τους. Η ιταλική κυβέρνηση τής έχει αναθέσει επίσημα τα καθήκοντά της στην Ελλάδα, στην Αθήνα αναμένει την επίδοση των διαπιστευτηρίων στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο πρώτο μήνυμά της, που δημοσιεύεται σε Tweet του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών και της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, η νέα πρέσβης αναφέρει: “Στο πνεύμα της πραγματικής αδελφοσύνης και των υπερχιλιετών δεσμών φιλίας των χωρών και των λαών μας θα εργαστώ δίπλα στους φίλους Έλληνες για την ανάκαμψη από την έκτακτη ανάγκη και την περαιτέρω ενίσχυση της μεσογειακής προοπτικής στην Ευρώπη”.

Η Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli) γεννήθηκε στο Παλέρμο στις 28 Ιανουαρίου 1965. Το 1989 αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Περούτζια. Το 1992 εισέρχεται στο Διπλωματικό Σώμα. Αναλαμβάνει καθήκοντα στη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, και στη συνέχεια στα Ιδιαίτερα γραφεία τριών, διαδοχικά, υφυπουργών Εξωτερικών. Από το 1997 έως το 2001, στην πρώτη της αποστολή στο εξωτερικό, αναλαμβάνει επικεφαλής του Εμπορικού Γραφείου και υπεύθυνη του προξενικού τμήματος της πρεσβείας της Ιταλίας στο Ντακάρ (Σενεγάλη). Στη συνέχεια επιστρέφει στη Ρώμη, στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού, στην Υπηρεσία Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Προσωπικού, όπου θα παραμείνει έως το 2004.

Φλτσινέλι: Διετέλεσε και και επικεφαλής Εμπορικού και Οικονομικού Γραφείου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Άγκυρα

Ως Σύμβουλος Πρεσβείας, την περίοδο 2004-2008, μετατίθεται στην Βιέννη, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ιταλίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Αμέσως μετά, τοποθετείται επικεφαλής του Εμπορικού και Οικονομικού Γραφείου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Άγκυρα. Το 2012, επιστρέφει στη Ρώμη και αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων Προσωπικού, στη Γενική Διεύθυνση Καινοτομίας και Πόρων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, το 2015, αναλαμβάνει την Γενική Υποδιεύθυνση Καινοτομίας και Πόρων και Διευθύντρια επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων. Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα από τις 8 Ιουνίου 2020. Το 2012 της απονέμεται το διάσημο του Ιππότη του Τάγματος Τιμής της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Δείτε ακόμη

Θλιβερή δήλωση Αναστασιάδη: “Μια λύση με στρατιωτικά μέσα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού”
Μυρίζουν “μπαρούτι” οι δηλώσεις Ακάρ – “Καθίστε ήσυχα, θα λυπηθείτε”
NASA: Δυνητικά φιλόξενος υπόγειος ωκεανός στον δορυφόρο της Ευρώπης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις