Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπουντεσλίγκα – αγωνιστική: Εισιτήριο 4άδας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπουντεσλίγκα – αγωνιστική: Εισιτήριο 4άδας

Μπουντεσλίγκα - αγωνιστική: Η Λειψία παίζει στην Κολωνία με μόνο στόχο να επιστρέψει σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ - “Πρωτάθλημα χωρίς Μπάγερν και Ντόρτμουντ”

Μπουντεσλίγκα – αγωνιστική: Η 29η αγωνιστική κλείνει σήμερα με την αναμέτρηση της Λειψίας στην Κολωνία, ένα ματς με μάλλον μονόπλευρο ενδιαφέρον. Αλλά το κίνητρο της μίας είναι ίσως αρκετό! Η Κολωνία μακριά από την 16η θέση και τα μπαράζ σωτηρίας, έχει το +7 “μαξιλαράκι”. Δεν δείχνει να κινδυνεύσει να μπλέξει σε περιπέτειες. Από την άλλη, η αντίπαλός της, η Λειψία, έμεινε εκτός τετράδας προσωρινά μετά τα αποτελέσματα του τριημέρου. Γι αυτό και αναζητά μόνο τη νίκη στο “Ρέιν Ενεργκι Στάντιον”. Νίκη που θα της επιτρέψει να επανακτήσει τη θέση της στην… παρέα του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια και με ισοπαλία θα είναι και πάλι τρίτη, αλλά στη διαφορά τερμάτων.

Χωρίς τον τιμωρημένο βασικό σέντερ μπακ Μπορνό θα αγωνιστεί η Κολωνία. Αμφίβολος είναι και ο παρτενέρ του, ο Τσίχος. Αν αμφότεροι μείνουν εκτός θα παίξει με φουλ αναπληρωματικούς στο κέντρο της άμυνας, άβολη κατάσταση ασφαλώς. Η Λειψία δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Χάλτσενμπεργκ, ενώ παραμένει τραυματίας ο στράικερ Πόουλσεν (5 γκολ).

Μπουντεσλίγκα – αγωνιστική: Τι νόημα έχει η Μπάγερν σε τέτοια λίγκα;

Αρθρο σοκ φιλοξενείται στο γερμανικό Τύπο σήμερα. Η Μπάγερν έχει πια στοχοποιηθεί από όλες τις ομάδες. Οχι για κάτι κακό, αλλά για την οικονομική και αγωνιστική ευρωστία της. Ο βασικός τίτλος είναι “Μια λίγκα χωρίς Μπάγερν και Ντόρτμουντ” και επισημαίνει πως στη μετά τον κορωναϊό εποχή η ψαλίδα θα εξακολουθήσει να ανοίγει και δεν έχει νόημα για τις άλλες ομάδες; να παλεύουν χωρίς ίχνος πιθανοτήτων να ανταγωνιστούν τους Βαυαρούς (δευτερευόντως και τους  Βεστφαλούς). “Δεν έχει το παραμικρό νόημα και για την ίδια την Μπάγερν να παίζει σε λίγκα με την Φορτούνα, την Πάντερμπορν και δέκα ακόμα ομάδες αυτής της δυναμικής. Η μπουντεσλίγκα χωρίς τις δύο τους θα αποκτήσει και πάλι τον ανταγωνισμό που αξίζει. Και αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα γερμανικό, αλλά ευρωπαϊκό και όλων των λιγκών. Παντού έχουν τέτοια θέματα” λέει μεταξύ άλλων το άρθρο που στέλνει ένα μήνυμα για το πού πάμε η Γηραιά Ηπειρος ποδοσφαιρικά.

Δείτε ακόμη:

Άστραψε και βρόντηξε 6 φορές στη Ρηνανία-Βεστφαλία
Europa League: Προς Γερμανία οι ρεβάνς και νοκ άουτ από 8άδα
Αντι-Δώνη και άμεσα οι διαταγές προς τον Ρόκα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις