Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο κορονοϊός-Αγγλία: Κατάλοιπα κορονοϊού στην Βρετανία.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο κορονοϊός-Αγγλία: Κατάλοιπα κορονοϊού στην Βρετανία.

Ποδόσφαιρο κορονοϊός-Αγγλία: Απροετοίμαστους βρήκε τους Άγγλους ποδοσφαιριστές η πανδημία του κορονοϊού και η απόφαση για τον εγκλεισμό.

Ποδόσφαιρο κορονοϊός-Αγγλία: Μάλλον απροετοίμαστους βρήκε τους Άγγλους ποδοσφαιριστές στον ψυχολογικό τομέα, η πανδημία του κορονοϊού και η απόφαση για τον εγκλεισμό. Οι κλήσεις προς τους ψυχολόγους και η ψυχολογική στήριξη που ζητήθηκε ήταν πρωτοφανής. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί Άγγλοι ποδοσφαιριστές κατά καιρούς έχουν γίνει πρωτοσέλιδα στην SUN, είτε για συμμετοχή σε βιασμούς είτε για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλά και γι άλλες περιπτώσεις που είχαν να κάνουν με άστατη εξωγηπεδική ζωή. O αριθμός πάντως των εν ενεργεία επαγγελματιών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που ζήτησαν να έχουν ψυχολογική υποστήριξη, ήταν μεγάλος και ανησυχητικός.  Γύρω στους 300 ποδοσφαιριστές ήταν πολύ χάλια και βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Ήδη οι 57 είχαν κατάθλιψη ήδη, ενώ αρκετοί βρέθηκαν σε μεγάλες απελπιστικές καταστάσεις γιατί συνέπεσε η πανδημία με τις συζητήσεις που έκαναν για την διατήρηση η αλλαγή συμβολαίων. Μερικοί μάλιστα είχαν και τάσεις κάπως καταστροφικές για τον εαυτό τους. Αυξημένη πίεση και άγχος, ανησυχία για το μέλλον, αδιέξοδο μεγάλο είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τις ημέρες του εγκλεισμού. Ανακοινώθηκε ότι το 50% των ποδοσφαιριστών, εθίστηκε περισσότερο στον τζόγο, το αλκοόλ και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε που έχει σαν στόχο την αυτοκαταστροφή. Η μεγάλη αυτή έρευνα έγινε από την PFA από τα μέσα Μαρτίου.

Ποδόσφαιρο κορονοϊός-Αγγλία: Συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Ακόμη αρκετοί ποδοσφαιριστές ζήτησαν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν ξέρει την κατάσταση που θα συναντήσουν σε λίγες ημέρες. Ένας αδυσώπητος ψυχολογικός “πόλεμος” μπορεί να τελείωσε αλλά η αβεβαιότητα των παλαιμάχων, αλλά και των εν ενεργεία ποδοσφαιριστών, κυριαρχεί. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι παλαίμαχοι που έκαναν άστατη εξωγηπεδική ζωή, είναι πλέον οδηγοί ταξί.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οδηγών Ταξί Μάίκλ Μπένετ τόνισε. ” Οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές έμειναν χωρίς αντικείμενο, δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πάλι στο ποδόσφαιρο, ενώ θα υπάρξει σίγουρα μείωση μισθών. Οικονομικά θέματα με πολλούς συλλόγους, που κι αυτοί με την σειρά τους βρίσκονται σε αδιέξοδο, λόγω της έλλειψης φιλάθλων και όχι μόνο.” Από ό,τι καταλαβαίνουμε η επανεκκίνηση του Αγγλικού πρωταθλήματος, θα έχει πολύ ενδιαφέρον και σε 25 ημέρες περίπου θα περιμένουμε να δούμε την κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

Δείτε ακόμη

Αμείωτα τα τεστ στην ποδοσφαιρική Αγγλία
Το οικονομικό, οι Λαουτάρο-Πίανιτς και ο Νεϊμάρ
Έτοιμο το ιατρικό πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση στο ιταλικό πρωτάθλημα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις