Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο κορονοϊός: Βελτιώνεται η εικόνα στην Αγγλία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο κορονοϊός: Βελτιώνεται η εικόνα στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο κορονοϊός: Δύο τα θετικά δείγματα στην μεγάλη κατηγορία, ενώ στην πρέμιερσιπ οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει με γκρουπ ή και ομαδικά.

Ποδόσφαιρο κορονοϊός: Τα τεστ ανίχνευσης του κορωναϊού στην ποδοσφαιρική Αγγλία συνεχίζονται αμείωτα. Ωστόσο εξακολουθούν να ανιχνεύονται παίκτες φορείς του ιού, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να παίξει κομβικό ρόλο στη λήψη απόφασης για την οριστική ημερομηνία επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στο Νησί. Αυτή τη φορά οι παίκτες που ελέγχθηκαν θετικοί είναι δύο από την Χαλ που παίζει στην Τσάμπιονσιπ, ενώ ενα δείγμα με ιό βρέθηκε και στα τεστ της Μπόρνμαουθ, της πρέμιερ λιγκ. Στην μεγάλη κατηγορία πάντως, υπάρχει και δεύτερο θετικό δείγμα αλλά δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιον παίκτη ή ποια ομάδα ανήκει.

Για την Τσάμπιονσιπ είναι θετική η εξέλιξη μέσα σε όλη την προβληματική που συνεπάγεται ακόμα και μόνο δύο άτομα να είναι φορείς. Πρόκριται για θετική έκβαση, καθώς τα 2 σε 1014 τεστ είναι μακράν καλύτερη εικόνα από τα 6 στα 748 που ήταν ο πρώτος γύρος ελέγχων την περασμένη εβδομάδα. Οι ιθύνοντες της EFL θέλουν επανεκκίνηση της Τσάμπιονσιπ σε ημερομηνία κοντινή με αυτή της Πρέμιερ. Παράλληλα στις κατώτερες κατηγορίες League 1 και 2, ακόμα δεν έχει διεξαχθεί κανενα τεστ. Η συζήτηση για επανέναρξη είναι προς ώρας παντελώς άκαιρη -αν και γίνει και δεν ακυρωθούν οι σεζόν. Κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνες τις ομάδες της League 2 σύμφωνα με μεταξύ τους ψηφοφορία.

Ποδόσφαιρο κορωναϊός: Η Πρέμιερ

Όσο αναφορά στην πρέμιερσιπ, οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει με γκρουπ ή και ομαδικά. Η οδηγία της κυβέρνησης είναι ρητή και επιτάσσει όχι επαφές. Η αλλαγή του στάτους αυτού αναμένεται μέρα με τη μέρα. Να επιτραπεί δηλαδή να περάσουν οι προπονήσεις στην επόμενη φάση και να επιτραπούν οι επαφές. Σε δηλώσεις ο εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ρίτσαρντ Μάστερς είπε πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για επιστροφή στην αγωνιστική δράση εντός Ιουνίου. Να ακολουθήσει δηλαδή η Αγγλία την Γερμανία που ήδη παίζει μπάλα, αλλά και την ισπανική Λα Λίγκα, στην οποία η πρώτη σέντρα της επανέναρξης θα γίνει στις 8 Ιουνίου, με κλειστές εξέδρες ασφαλώς.

Δείτε ακόμα

Ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη Γιουνάιτεντ
Γ΄ Εθνική: Το σχέδιο λήξης και πιθανής αναδιάρθρωσης
Νέα κρούσματα covid-19, εν αμφιβόλω η επανέναρξη της 13ης Ιουνίου στην Πρέμιερ Λιγκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις