Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Serie Α Ιταλία: Έτοιμο το ιατρικό πρωτόκολλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Serie Α Ιταλία: Έτοιμο το ιατρικό πρωτόκολλο

Serie Α Ιταλία: Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρέδωσε το ιατρικό πρωτόκολλο για τους αγώνες στον Υπουργό Αθλητισμού Βιντσέντζο Σπανταφόρα.

Serie A Ιταλία: Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Παρέδωσε το ιατρικό πρωτόκολλο για τους αγώνες της Serie A στον Υπουργό Αθλητισμού Βιντσέντζο Σπανταφόρα. Μάλιστα αυτό συνέβη μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία και το Sky Sport Italia. Είναι πασιφανές πως υπάρχει βιασύνη για να ξεκινήσει εκ νέου η σεζόν. Το ιατρικό πρωτόκολλο για ομαδική προπόνηση συμφωνήθηκε τελικά αυτήν την εβδομάδα. Οι περισσότερες ομάδες το κάνουν ήδη πράξη. Οι υπόλοιπες αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα. Το επόμενο βήμα τώρα είναι να συμφωνηθεί ένα πρωτόκολλο για τη διοργάνωση αγώνων, εντός και εκτός έδρας. Με σκοπό, να ξεκινήσουν να γίνονται αγώνες από τις 13 ή τις 20 Ιουνίου. Με την παράδοση του πρωτοκόλλου εκ μέρους Π.Ο. τα πάντα θα τεθούν υπόψιν του CTS (τεχνική επιστημονική επιτροπή) για να ληφθεί απόφαση την Πέμπτη.

Όταν και η προγραμματισμένη συνάντηση ενδέχεται να βγάλει λευκό καπνό για το πότε η σεζόν της Serie A μπορεί να ξαναρχίσει με ασφάλεια, καθώς η πανδημία του coronavirus χαλαρώνει και στην Ιταλία. Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει προδιαγραφές για ταξίδια, ξενοδοχεία με αποκλειστικές εισόδους και εξόδους για χρήση μόνο από παίκτες και προσωπικό. Διατηρώντας τα πάντα ξεχωριστά από τον τοπικό πληθυσμό και τους εργαζόμενους. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι οι σύλλογοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα κιτ γρήγορης ανίχνευσης της COVID-19. Κάτι το οποίο μπορεί να παρέχει αποτελέσματα σε λιγότερο από μία ώρα και θα χρησιμοποιείται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Τέλος, θα επιτρέπονται στο γήπεδο μέχρι 300 άτομα συμπεριλαμβανομένων παικτών, προσωπικού, μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιατρών και σεκιούριτι.

Serie Α Ιταλία: Οι παίκτες

Από την πλευρά της η Ενωση των ποδοσφαιριστών (AIC) απέρριψε χωρίς καν να αναφέρει πιθανότητα ακόμα και συζήτησης επί του θέματος, να γίνονται οι αγώνες στις γνώριμες ώρες (16.30): «Ιούνιο και Ιούλιο τέτοια ώρα απλά δεν παίζουμε και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε καν», τόνισε ο αντιπρόεδρος Καλάνιο στον Τύπο και άφησε ανοικτές τις ώρες 18.45 και 21.00.

Δείτε ακόμα

Ντόρτμουτ και Μπάγερν εντυπωσίασαν.
Θερμό ιταλικό πρωτάθλημα
Ολυμπιακός: Ερωτηματικά για Ομάρ Ελ Αμπντελαουί και Μπρούνο Γκασπάρ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις