Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός Netflix: Χρήστες υποστηρίζουν ότι σειρά είχε προβλέψει την πανδημία
PLUS

Κορονοϊός Netflix: Χρήστες υποστηρίζουν ότι σειρά είχε προβλέψει την πανδημία

Κορονοϊός Netflix: Στο νοτιοκορεατικό δράμα ο ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Κορονοϊός Netflix: Χρήστες των social media υποστηρίζουν ότι τηλεοπτική σειρά του Netflix φαίνεται να προέβλεψε με ακρίβεια την πανδημία του νέου κορονοϊού το 2018. Στο 10ο επεισόδιο της νοτιοκορεατικής σειράς “My Secret Terrius”, η οποία προβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2018 στο τηλεοπτικό κανάλι MBC της Νότιας Κορέας και αποκτήθηκε από το Netflix, γίνεται αναφορά σε θανατηφόρα ασθένεια, που οφείλεται σε κορονοϊό. Στο νοτιοκορεατικό δράμα όμως ο ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κορονοϊών, συμπεριλαμβανομένων εκείνου που προκάλεσε την επιδημία MERS (αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) το 2015 και του πιο πρόσφατου που προκαλεί τη νόσο COVID-19, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun. Χρήστες του Twitter, οι οποίοι ανακάλυψαν τη σειρά υποστηρίζουν ότι στους διαλόγους υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη σημερινή πανδημία του νέου κορονοϊού.

Οι επίμαχοι διάλογοι

Σε σκηνές του ίδιου επεισοδίου μία γιατρός λέει: “Ο κορονοϊός επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα” προσθέτοντας: “Το σοβαρότερο είναι ότι ο κορονοϊός έχει περίοδο επώασης δύο έως 14 ημερών”. Ακόμη προσθέτει: “Αυτός ο ιός μεταλλάχθηκε για να επιτίθεται στους πνεύμονες μέσα σε μόλις πέντε λεπτά από την έκθεση”.

Σε άλλο σημείο η γιατρός αναφέρει ότι “δεν υπάρχει εμβόλιο διαθέσιμο προς το παρόν”. Αργότερα στο επεισόδιο μαθητές σχολείου διδάσκονται πώς να πλένουν τα χέρια τους. Οι σκηνές έγιναν viral στα social media και σχολιάστηκαν από μεγάλο αριθμό χρηστών, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς η σειρά που προβλήθηκε πριν από δύο χρόνια προέβλεψε την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Δείτε εδώ τις σκηνές

Η τελευταία σκηνή του ”Contagion”

Ωστόσο, αντίστοιχα σχόλια υπήρξαν και με την σειρά ”Contagion”.  Η Δρ Tracey McNamara, λοιπόν, μια κτηνιατρική παθολόγος, που βοήθησε στα πρώτα στάδια της ταινίας, λέει συγκεκριμένα ότι η τελευταία σκηνή είναι ολόκληρη μια προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο περιβάλλον και πώς οι πράξεις μας μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες. Σε μια συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Metro, λέει: «Θα ήθελα, καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούν αυτή την ταινία, να δουν προσεκτικά τα τελευταία πέντε λεπτά. Όλο αυτό το σενάριο, αυτό συμβαίνει»! Βλέπουμε ανθρώπους να ξεριζώνουν δέντρα, στα οποία ζουν νυχτερίδες.  Οι νυχτερίδες τρώνε τα φρούτα από τα δέντρα, μην έχοντας, ωστόσο, πουθενά να πάνε, αφού τα σπίτια τους γκρεμίστηκαν, φωλιάζουν στις μάντρες των χοίρων.

Τα άρρωστα περιττώματά τους προσγειώνονται στο έδαφος και γίνονται τροφή για τα γουρούνια. Ο μολυσμένος χοίρος αποστέλλεται έπειτα σε κάποιο εστιατόριο, όπου προετοιμάζεται από τον σεφ, ο οποίος, αφού έχει επεξεργαστεί και μαγειρέψει το ζώο, χαιρετάει τον χαρακτήρα της Gwyneth Paltrow, Beth, χωρίς πρώτα να πλύνει τα χέρια του. Είναι το πρώτο άτομο που κολλάει τον ιό, ο οποίος στη συνέχεια εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα

Η σωστή απολύμανση του σπιτιού μας που κρατάει για μέρες

Οθόνη λάπτοπ γεμάτη σκόνη: Πώς να την καθαρίσετε για να δείτε αμέσως διαφορά

Viral ”fire rainbow”: H Cessna Kutz απαθανατίζει ένα μοναδικό φαινόμενο

Φανταστικό: Παρατήρησε το βίντεο με την ζωγραφική ψευδαίσθηση και δες αν θα το βρεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις