Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω την οθόνη του λάπτοπ: Έτσι θα απομακρύνετε την σκόνη
PLUS

Πώς να καθαρίσω την οθόνη του λάπτοπ: Έτσι θα απομακρύνετε την σκόνη

Πώς να καθαρίσω την οθόνη του λάπτοπ: Ο καθαρισμός μίας οθόνης φορητού υπολογιστή δεν είναι δύσκολη υπόθεση, φτάνει να έχετε δυο-τρία πράγματα κατά νου. 

Πώς να καθαρίσω την οθόνη του λάπτοπ: Ανεξαρτήτως τεχνικών χαρακτηριστικών όπως το πάνελ ή η ανάλυση, όλες οι οθόνες των laptops έχουν κάτι κοινό: τη σκόνη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό για τον κάτοχο ενός φορητού υπολογιστή από τη σκόνη που συσσωρεύεται στην οθόνη του, παραμορφώνοντας τα χρώματα και μειώνοντας τη φωτεινότητα της. Αρκετοί είναι εκείνοι που διστάζουν να καθαρίσουν την οθόνη του laptop τους, φοβούμενοι τυχόν φθορές που μπορεί να προκαλέσουν κατά λάθος. Παρόλα αυτά όμως, ο καθαρισμός μίας οθόνης φορητού υπολογιστή δεν είναι δύσκολη υπόθεση, φτάνει να έχετε δυο-τρία πράγματα κατά νου.

Οι οθόνες των σύγχρονων laptops, ευτυχώς για όλους μας είναι πιο ανθεκτικές στην πίεση και την καταπόνηση σε σχέση με αυτές των παλαιότερων μοντέλων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Προμηθευτείτε λοιπόν ένα ειδικό καθαριστικό πανάκι στο σχέδιο της αρεσκείας σας –φροντίστε να είναι απαλό και λείο, χωρίς χνούδια και ραφές. Με αυτό μπορείτε να καθαρίσετε άφοβα την οθόνη του laptop σας, προσεκτικά και χωρίς να εφαρμόζετε πολλή πίεση επάνω της. Καλό θα ήταν ενώ καθαρίζετε την οθόνη του, το laptop σας να είναι απενεργοποιημένο, κυρίως διότι η σκόνη και οι λεκέδες διακρίνονται καλύτερα επάνω σε μία κλειστή οθόνη.

Το σημείο που πρέπει να δώσετε προσοχή

Κάποιοι επιμένουν να καθαρίζουν την οθόνη του φορητού τους υπολογιστή χρησιμοποιώντας νερό, κάτι που μπορεί υπό προϋποθέσεις να της προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες. Αντ’ αυτού, εσείς θα χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού: θα ψεκάσετε προσεκτικά το πανάκι μικροϊνών που συνήθως το συνοδεύει (αν όχι, τότε θα πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά) και θα το εφαρμόσετε πάνω στην οθόνη. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο σημείο που αυτή ενώνεται με το πλαίσιό της καθώς εκεί μαζεύεται η περισσότερη σκόνη και θα δείτε ότι μέσα σε λίγα λεπτά, αυτή θα έχει γίνει σαν καινούρια.

Δείτε ακόμα

Η/Υ και σκόνη: Πώς πρέπει να καθαρίσετε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή

Κορονοϊός: Τα πράγματα που απαιτούν καθημερινή απολύμανση

Another day, another challenge: Γίνε («κυριολεκτικά») ένα με το…. σπίτι σου!

Πού ζει τελικά ο ιός; Οι 7 πιο χρήσιμες ερωτοαπαντήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις