Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Οριζόντιο ουράνιο τόξο: Το σπάνιο ”fire rainbow” που έγινε viral
PLUS

Οριζόντιο ουράνιο τόξο: Το σπάνιο ”fire rainbow” που έγινε viral

Οριζόντιο ουράνιο τόξο: Οι φωτογραφίες με το σπάνιο φαινόμενο με το οριζόντιο ουράνιο τόξο πάνω από λίμνη στην Ουάσιγκτον έγιναν viral στο Instagram.

Οριζόντιο ουράνιο τόξο: Το ουράνιο τόξο είναι σύμβολο ελπίδας και η φωτογράφος Cessna Kutz αιχμαλώτισε με τον φακό της ένα «οριζόντιο ουράνιο τόξο» πάνω από τη λίμνη Sammamish, περίπου 13 χιλιόμετρα ανατολικά του Σιάτλ στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. «Στάθηκα μάρτυρας σε ένα πολύ cool φαινόμενο στη λίμνη Sammamish, σήμερα» έγραψε η Kutz, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες της στο Instagram. «Ένα οριζόντιο ουράνιο τόξο! Για μένα, ήταν μια μικρή υπενθύμιση να κρατιέμαι, σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, από την ελπίδα και την αγάπη αντί από τον φόβο και τον πανικό. Φίλοι, να είστε ασφαλείς».

Η επιστημονική ονομασία του είναι «circumhorizontal arc» και συμβαίνει όταν ο ήλιος έχει ανέβει σε ύψος μεγαλύτερο των 58 μοιρών από τον ορίζοντα. Για τον σχηματισμό αυτών των τόξων απαιτείται η ύπαρξη θυσανόμορφων νεφών τα οποία σχηματίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και αποτελούνται από εξαγωνικούς κρυστάλλους. Με ιδανική ευθυγράμμιση, οι κρύσταλλοι λειτουργούν ως πρίσμα, εξ ου και η διάθλαση που θυμίζει ουράνιο τόξο.

Οι φωτογραφίες της Kutz σχεδόν αμέσως έγιναν viral

«Σοβαρά, δεν ήξερα ότι οι φωτογραφίες μου θα γίνονταν «είδηση»» δήλωσε, στο Bored Panda, η φωτογράφος. «Ήθελα απλώς να μοιραστώ μια όμορφη στιγμή στην οποία βρέθηκα μάρτυρας. Έχω μεγάλο πάθος με τη φωτογραφία και είμαι ευγνώμων που ο Θεός χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες μου για ν’ αγγίξει ανθρώπους, όχι μόνο στη χώρα μου αλλά και σ’ όλον τον κόσμο».

Δείτε ακόμα

«Ιππότες της στρογγυλής τραπέζης»: Παππούδες γίνονται viral τηρώντας το ”social distancing”

Κορονοϊός: Τα πράγματα που απαιτούν καθημερινή απολύμανση

Ζώδια και φιλί: Ποια δεν… «το’ χουν» και ποιοι τύποι ταιριάζουν 100%

Πώς να φτιάξεις τα ακουστικά του κινητού σου που μόλις χάλασαν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις