Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζωγραφική ψευδαίσθηση: Το viral δημιούργημα καλλιτέχνη – Πεταλούδα ή γυμνή γυναίκα;
PLUS

Ζωγραφική ψευδαίσθηση: Το viral δημιούργημα καλλιτέχνη – Πεταλούδα ή γυμνή γυναίκα;

Ζωγραφική ψευδαίσθηση: Ο καλλιτέχνης Johannes Stötter που κατοικεί στη βόρεια Ιταλία, πέρασε ώρες ζωγραφίζοντας τις καμπύλες της γυναίκας για να ολοκληρώσει το έργο του.

Ζωγραφική ψευδαίσθηση: Με την πρώτη ματιά, αυτή η όμορφη πεταλούδα απλά μοιάζει με ελαιογραφία σε καμβά. Κοιτώντας, όμως, πιο προσεκτικά, οι θεατές παρατηρούν ότι η πεταλούδα κινείται. Όχι, δεν πρόκειται για μια πραγματική πεταλούδα αλλά για μια γυναίκα που στέκεται σε ένα ζωγραφισμένο λουλούδι. Ο καλλιτέχνης Johannes Stötter που κατοικεί στη βόρεια Ιταλία, πέρασε ώρες ζωγραφίζοντας τις καμπύλες της γυναίκας για να ολοκληρώσει το έργο του και να δημιουργήσει μια εκπληκτική οπτική ψευδαίσθηση.

Ο Johannes, ο οποίος είναι γνωστός ως «Master of the Unseen», έχει περάσει χρόνια τελειοποιώντας την τεχνική του και πιστεύει ότι το πιο πρόσφατο έργο του – Η Πεταλούδα – είναι ένα από τα καλύτερά του. «Κατά τη γνώμη μου, είναι το καλύτερο ή ένα από τα καλύτερα έργα μου. Νομίζω ότι είναι μια πολύ όμορφη εικόνα, ακόμα κι αν δεν ξέρετε ότι πρόκειται για ζωγραφική σώματος», δηλώνει, όπως σημειώνει η Daily Mail, σε δημοσίευμά της.

Τι είπε ο καλλιτέχνης για το μοντέλο του

Για να ολοκληρωθεί το αριστούργημα, η Λάουρα, το μοντέλο, έπρεπε να περάσει από ολόκληρη τη διαδικασία πέντε φορές και να παραμείνει τελείως ακίνητη για ώρες. «Νομίζω ότι η Λάουρα αγάπησε το να είναι πεταλούδα. Παρόλο που έπρεπε να περάσει όλη τη διαδικασία πέντε φορές, παρέμεινε ήρεμη και υπομονετική και έκανε μια θαυμάσια δουλειά», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

Δείτε εδώ το εκπληκτικό βίντεο

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: Τα πράγματα που απαιτούν καθημερινή απολύμανση

Τι άλλο θα δούμε: Πρόβατα το «ρίχνουν έξω» και γίνονται viral (vid)

Covid – 19: Ισπανίδα νοσηλεύτρια μάς μαθαίνει πώς να βγάζουμε σωστά τα γάντια και την μάσκα (vid)

Ειδικοί προτείνουν πώς να φτιάξετε ένα γρήγορο απολυμαντικό για το σπίτι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις