Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορωνοϊός: Πέντε χρόνια φυλάκιση στα θετικά κρούσματα που σπάνε την καραντίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορωνοϊός: Πέντε χρόνια φυλάκιση στα θετικά κρούσματα που σπάνε την καραντίνα

Ιταλία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού, στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ιταλία κορωνοϊός: Όποιος γνωρίζει ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και βγαίνει από το σπίτι του, με στόχο να σπάσει την καραντίνα, στην Ιταλία στο εξής θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και απειλεί την δημόσια υγεία. Τα κρούσματα στο σύνολό τους στην Ιταλία ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 69.176, ενώ οι θάνατοι στους 6.820. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού, στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Και πάντα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες της χώρας, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της Rai ότι «ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας».

Τι προβλέπει το νέο διάταγμα

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε το νέο διάταγμα προβλέπει: ”Σε όποιον μετακινείται χωρίς βάσιμη αιτία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 400 μέχρι και 3.000 ευρώ. Προωθείται η εναρμόνιση των μέτρων των περιφερειών και της κυβέρνησης της Ρώμης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά οι περιφέρειες, αν χρειαστεί, θα μπορούν να υιοθετούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, για ειδικά, κατά τόπους, προβλήματα”.

”Η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης συνεχίζει να ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία. “Μόλις μπορέσουμε, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας καθημερινότητα”, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν τους περιορισμούς, τέλος, θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά για διάστημα μέχρι και ενός μηνός.

Δείτε ακόμα

«Φάρμακα μόνο για Αμερικανούς» – Ο Τραμπ “μπλέκει” την πανδημία με τους μετανάστες

ΗΠΑ: Πρώτος θάνατος ανηλίκου από τον ιό – Τραμπ: “Πιο πολλοί θα πεθάνουν από την “ύφεση”

«Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή, αυτό θα γίνει και τώρα»

Θεσσαλονίκη: Πρώτο πρόστιμο σε γυναίκα που έκανε τζόκινγκ – Πιο αυστηροί από σήμερα οι έλεγχοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις