Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ μεταναστευτικό: Ο κορoνοϊός και τα σύνορα, κατά τον Αμερικανό πρόεδρο
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ μεταναστευτικό: Ο κορoνοϊός και τα σύνορα, κατά τον Αμερικανό πρόεδρο

Τραμπ μεταναστευτικό: «Φάρμακα μόνο για Αμερικανούς» είπε στα ΜΜΕ ο Αμερικανός πρόεδρος, μπλέκοντας τον κορωνοϊό με το μεταναστευτικό.

Τραμπ μεταναστευτικό: Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ «επιβεβαίωσαν πόσο κρίσιμο είναι να έχουμε ασφαλή σύνορα», σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ενημέρωση των ΜΜΕ, έμπλεξε το μεταναστευτικό με την πανδημία, λέγοντας επαναλαμβανόμενα πως πρέπει να υπάρχουν «ασφαλή σύνορα» στην χώρα. «Η εξάπλωση του κορωνοϊού επιβεβαιώνει πόσο κρίσιμο είναι για τη χώρα μας, να έχουμε ασφαλή σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δήλωσή του αυτή, σύμφωνα με αναλυτές στα αμερικανικά ΜΜΕ, πιθανότατα να δείχνει και τις επόμενες κινήσεις του, κλείνοντας προς όλους τα σύνορα. Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να σπάσει την καραντίνα, από την στιγμή που θα κλείσει την είσοδο από το Μεξικό στους εκατοντάδες μετανάστες που φτάνουν καθημερινά στα σύνορα.

Μάλιστα, ο Τραμπ αναφερόμενος στις έρευνες που γίνονται για την ανακάλυψη φαρμάκου που θα καταπολεμήσει τον κορωνοϊό, έκανε λόγο για «αμερικανικά φάρμακα, για Αμερικανούς πολίτες, για Αμερικανούς ήρωες», διαχωρίζοντας ουσιαστικά τις ΗΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο στην προσπάθεια να νικηθεί ο ιός.

Κορωνοϊός: Στις ΗΠΑ ενέκριναν το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία τους

Σε ένα πακέτο – μαμούθ διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας, που βάλλεται από την έξαρση του κορωνοϊού, συμφώνησαν Λευκός Οίκος και Κονγκρέσο. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό CNN, πρόκειται για ένα πακέτο 2 τρισ. δολαρίων, το πιο ακριβό οικονομικό μέτρο που πέρασε στην ιστορία από το Κονγκρέσο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομερώς οι τομείς και κλάδοι όπου θα χορηγηθούν τα 2 τρισ. δολάρια. Παρά ταύτα, όπως αναφέρει το CNN, το βασικό σενάριο προβλέπει: 250 δισ. δολάρια για άμεσες πληρωμές σε φυσικά πρόσωπα και οικογένειες, 350 δισ. για δάνεια μικρών επιχειρήσεων, 250 δισ. σε ασφαλιστικές παροχές ανέργων και 500 δισ. για δάνεια σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Οι New York Times, που επισημαίνουν ότι είναι το μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι η συμφωνία επετεύχθη μετά από ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς, τους Δημοκρατικούς -που ζητούσαν ακόμη ισχυρότερα μέτρα για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού- και την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ.

Θερίζει η πανδημία – Ο πρώτος θάνατος ανηλίκου

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε 119 εισαγωγές σε νοσοκομεία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους στην κομητεία. Συνολικά, οι ΗΠΑ κατέγραφαν επισήμως, ως το απόγευμα χθες Τρίτη, 674 θανάτους και πάνω από 51.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο πρώτος θάνατος ανηλίκου που οφείλεται στον κοροναϊό καταγράφηκε χθες στις ΗΠΑ, κοντά στο Λος Αντζελες.

Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Αντζελες γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους τρεις νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, συμπεριλαμβανομένου «νέου ηλικίας μικρότερης των 18 ετών», που ζούσε στο Λάνκαστερ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια της μεγαλούπολης. Πρόκειται για τον πρώτο γνωστό θάνατο ανηλίκου εξαιτίας της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια. Τα άλλα δύο θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών, κατά την ανακοίνωση, που δεν περιέχει καμία άλλη διευκρίνιση για την περίπτωση του νεαρού.

Κατά ειδικούς, ο κοροναϊός σπανίως παίρνει βαριά μορφή όταν προσβάλλει παιδιά. Ελάχιστα είναι τα θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ ανηλίκων σε διεθνές επίπεδο αφότου ξέσπασε η πανδημία, τον Δεκέμβριο. Η ασθένεια COVID-19 «δεν κάνει καμία διάκριση ηλικίας, φυλής ή επιπέδου πλούτου» και «αυτό που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη μας δείχνει πως οφείλουμε να προετοιμαστούμε», τόνισε η διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας, Μπάρμπαρα Φερέρ. «Δεν θα μπορέσουμε να εξομαλύνουμε την καμπύλη παρά μόνο αν οι πάντες πάρουν σοβαρά την εντολή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τηρήσουν τις εντολές για απομόνωση και καραντίνα», επέμεινε η ίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις