Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιλότος Ζευς: Το συγκινητικό μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου εν μέσω κορονοϊού
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

Πιλότος Ζευς: Το συγκινητικό μήνυμα στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου εν μέσω κορονοϊού

Πιλότος Ζευς: Μήνυμα ελπίδας και ομοψυχίας από το κόκπιτ του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε ο πιλότος που μετείχε στις αεροπορικές διελεύσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Πιλότος Ζευς: Ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας απηύθυνε μήνυμα προς τους Ελληνες πολίτες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, το μήνυμα είχε αναφορά στη δοκιμασία που περνάει ο ελληνικός λαός λόγω του κορωνοϊού, με τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας να λέει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή, αυτό θα γίνει και τώρα».

Το μήνυμα του πιλότου του F-16

«Ελληνίδες, Έλληνες, όλοι μαζί ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή, αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», είπε ο πιλότος, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ομοψυχίας.

Λιτό τελετουργικό

Στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατριώτη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Ολιγομελής ήταν και η παρουσία της μπάντας που παιάνισε τον εθνικό ύμνο με τα μέλη της επίσης να βρίσκονται σε απόσταση το ένα από το άλλο. Μετά την κατάθεση στεφάνου η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παριστάμενους και αποχώρησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, να στήνουν ανά δυάδες «πηγαδάκια» και να ανταλλάσσουν ευχές και απόψεις.

Ακολούθησε στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου η απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Παράλληλα διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις