Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζέραρντ Μπάτλερ Σπάρτη: Έρχεται Ελλάδα τον Μάρτιο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέραρντ Μπάτλερ Σπάρτη: Έρχεται Ελλάδα τον Μάρτιο

Τζέραρντ Μπάτλερ Σπάρτη: Ο χολιγουντιανός αστέρας θα βρεθεί στην πόλη στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Τζέραρντ Μπάτλερ ΣπάρτηΣτη Σπάρτη θα βρεθεί στις 14 Μαρτίου ο Τζέραρντ Μπάτλερ, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας. Ο χολιγουντιανός αστέρας θα βρεθεί στην πόλη στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών. Επίσης θα τρέξει ως λαμπαδηδρόμος των ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεράρντ Μπάτλερ ενσάρκωσε τον βασιλιά Λεωνίδα στην αμερικάνικη ταινία του 2006, «300». Η εν λόγω ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Φρανκ Μίλλερ και στη μάχη των Θερμοπυλών. Οι «300», μάλιστα, έσπασαν τα ταμεία και σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων. Απέφεραν κέρδη 400 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι μια από τις πιο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στον κινηματογράφο.  Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και ο Ιταλός παραγωγός της βραβευμένης ταινίας, ο Τζιάνι Νούναρι. Σημειώνεται ότι την επιμέλεια και εποπτεία των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας έχει αναλάβει το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Θυμηθείτε το επικό στιγμιότυπο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις