Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ταξίδι στο φεγγάρι: Ο μεγιστάνας του Twitter “ξαναχτύπησε” – Γυρεύει γυναίκα σύντροφο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταξίδι στο φεγγάρι: Ο μεγιστάνας του Twitter “ξαναχτύπησε” – Γυρεύει γυναίκα σύντροφο

Ταξίδι στο φεγγάρι: «Ξαναχτύπησε» ο εκκεντρικός Ιάπωνας εκατομμυριούχος από το χώρο της μόδας, Γιουσάκου Μαεζάουα.

Ταξίδι στο φεγγάρι: Ανοικτή πρόσκληση σε «γυναίκα σύντροφο» που θα τον συνοδέψει στο πρώτο εμπορικό διαστημικό ταξίδι γύρω από τη Σελήνη το 2023 απηύθυνε ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μεζάουα. Ο Iάπωνας μεγιστάνας της μόδας, που υποσχέθηκε στις αρχές του χρόνου να χαρίσει από 9.000 δολάρια σε χίλιους από τα περίπου επτά εκατομμύρια ακολούθων του στο Twitter στο πλαίσιο ενός κοινωνικού πειράματος για να δει αν τα δωρεάν χρήματα αυξάνουν την ευτυχία των ανθρώπων, θα είναι ο πρώτος επιβάτης που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι σε τρία χρόνια με το διαστημικό λεωφορείο του Έλον Μασκ, το SpaceX.

Επειδή όμως δεν θέλει να τεθεί σε τροχιά μόνος, αναζητεί μια σύντροφο για να τον συνοδεύσει στο ταξίδι του στο φεγγάρι και η αναζήτησή του αυτή θα είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εραστές της Πανσελήνου», το οποίο θα προβληθεί από το AbemaTV. Ο 44χρονος Μεζάουα αναζητεί αδέσμευτες γυναίκες άνω των 20 ετών, κατά προτίμηση καλλιτέχνιδες.

«Καθώς τα αισθήματα μοναξιάς και κενού αρχίζουν να με καταβάλλουν, ένα πράγμα σκέφτομαι μόνο: να συνεχίσω να αγαπώ μια γυναίκα», έγραψε ο Μεζάουα σε μια ιστοσελίδα όπου καλεί υποψήφιες. «Θέλω να βρω μια “σύντροφο ζωής”. Με αυτήν τη σύντροφό μου θέλω να διατυμπανίσουμε την αγάπη μας και την παγκόσμια ειρήνη από το διάστημα», συνεχίζει ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος.

Στα τέλη Μαρτίου η επιλογή της συντρόφου για το ταξίδι στο φεγγάρι

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να «επιθυμούν να ταξιδέψουν στο διάστημα και να μπορούν να συμμετάσχουν και στην προετοιμασία του ταξιδιού» και επίσης «να επιθυμούν την παγκόσμια ειρήνη», γράφει η ιστοσελίδα. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 17 Ιανουαρίου και ο Μεζάουα θα επιλέξει την σύντροφό του στο τέλος Μαρτίου. Ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να πάρει μαζί του στην πτήση μια καλλιτέχνιδα για να προκύψουν στη συνέχεια έργα εμπνευσμένα από την εμπειρία αυτή   στο πλαίσιο ενός άλλου πρότζεκτ που το ονόμασε «Αγαπητό Φεγγάρι».

Ο δισεκατομμυριούχος με τους περισσότερους followers στο Twitter στην Ιαπωνία

Η ιδέα του ντοκιμαντέρ είναι η τελευταία κίνηση εντυπωσιασμού του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έγινε ο Ιάπωνας με τους περισσότερους ακολούθους στο Twitter, ξεπερνώντας κατά τι τον κωμικό Χιρόικι Αριγιόσι, ο οποίος έχει 7,19 εκατομμύρια ακολούθους.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος τον περασμένο χρόνο πούλησε την διαδικτυακή επιχείρησή του Zozo Inc στον τραπεζικό όμιλο SoftBank Group Corp, αύξησε τον αριθμό των ακολούθων του προσφέροντας σε χίλιους από αυτούς εννέα εκατομμύρια δολάρια. Οι τυχεροί θα επιλεγούν στην τύχη μεταξύ όσων κάνουν retweet μια πρωτοχρονιάτικη ανάρτησή του. Μέχρι την Δευτέρα η ανάρτηση αυτή είχε αναπαραχθεί 4,1 εκατομμύρια φορές, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η προθεσμία έληγε στις 7 Ιανουαρίου.

Ο Μεζάουα ήδη κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της ανάρτησης που έχει αναπαραχθεί τις περισσότερες φορές, ανακοίνωσε το Twitter, αναφερόμενο σε μια ανάρτησή του από τον περασμένο χρόνο με την οποία έδινε 900.000 δολάρια και η οποία αναπαράχθηκε 4,3 εκατομμύρια φορές. Ως διευθύνων σύμβουλος της Zozo, ο Μεζάουα ξεχώρισε στον συντηρητικό επιχειρηματικό κόσμο της Ιαπωνίας εν μέρει χάρις στα αυθόρμητα σχόλιά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στην παρουσία του στο Instagram και πρόσφατα στο κανάλι που απέκτησε στο YouTube.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις