Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Άγριες μέλισσες»: Ποια είναι η Μαρία Κίτσου, η “Λενιώ” με τη συγκλονιστική ερμηνεία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Άγριες μέλισσες»: Ποια είναι η Μαρία Κίτσου, η “Λενιώ” με τη συγκλονιστική ερμηνεία

«Άγριες μέλισσες»: Αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βιώνει τον απόλυτο έρωτα στην προσωπική της ζωή η Μαρία Κίτσου, η οποία υποδύεται στη νέα αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1, τη «Λενιώ».

«Άγριες μέλισσες»: Ένα από τα πρόσωπα που εντυπωσίασαν το τηλεοπτικό κοινό στο σίριαλ «Άγριες μέλισσες» του ANT1 είναι η 40χρονη ηθοποιός Μαρία Κίτσου. «Όσοι δεν βλέπετε θέατρο δεν έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για τη Μαρία Κίτσου, αλλά είναι συγκλονιστική ηθοποιός και είμαστε τυχεροί που ξανακάνει τηλεόραση» είναι ένα από τα σχόλια που έγραψε ένας θεατρόφιλος χρήστης στο Twitter και είναι αλήθεια ότι η ηθοποιός έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι.

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Εθνικού θεάτρου, αν και φοίτησε τρία χρόνια στη Σχολή Θεολογίας και αγαπημένη ηθοποιός στο θεατρόφιλο κοινό. Κατάγεται από τη Σμύρνη, τη Μάνη και τα Καλάβρυτα, και ζει στα Εξάρχεια. Το 2012, τιμήθηκε με το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία και βραβεύτηκε για τον ρόλο της στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου.

Τηλεοπτικά το 2009 το κοινό εντυπωσιάστηκε με την ερμηνεία της στη σειρά της ΕΡΤ «Καρυωτάκης», όπου ενσάρκωσε την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη. Την έχουμε δει guest σε επεισόδια των σειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου «10η Εντολή», «3ος νόμος» και «Ου φονεύσεις». Εξαιρετική ήταν και η ερμηνεία της στα «Κόκκινα Φανάρια» του Εθνικού το 2013. Εδώ και έναν χρόνο είναι ζευγάρι με τον ταλαντούχο συνθέτη, Μίνωα Μάτσα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, συνέθεσε και τη μουσική της τηλεοπτικής επιτυχίας «Το νησί».

Μαρία Κίτσου, ως Μαρία Πολυδούρη

Μαρία Κίτσου: Ο πατέρας μου πέθανε την παραμονή της πρώτης μου πρεμιέρας

Στη συνέντευξή της στο «Bovary» η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή την παραμονή της πρώτης της πρεμιέρας στο Εθνικό με την Πειραματική Σκηνή με τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Πέντε χρόνια αφού βγήκε στο θέατρο πήρε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και η βράβευση έγινε στην επέτειο της κηδείας του πατέρα της.

Για τον ρόλο της στις «Άγριες μέλισσες» είπε στο Bovary: «Πέρασα τέσσερις οντισιόν για τον ρόλο. Τον πήρα με το σπαθί μου. Έχω δει ντοκιμαντέρ για θέρισμα, αλώνισμα, έχω αρμέξει γάλα… Τώρα μπαίνω σε άλλη πίστα, στην αρένα…».

Άγριες Μέλισσες – Μαρία Κίτσου: Ευτυχισμένη; Όχι.

«Πιστεύω ότι από την στιγμή που γεννιόμαστε πρέπει να μας ορίζει το κράτος έναν ψυχοθεραπευτή και να λέει ότι “η μικρή Μαρία θα έχει αυτόν τον άνθρωπο για όλη της την ζωή”. Η γέννηση είναι ήδη ένα τραύμα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πηγαίνουμε πακέτο με έναν ψυχολόγο. Έχω κάνει στο παρελθόν ψυχοθεραπεία, τώρα κάνω πάλι. Βοηθάει πολύ. Όλοι πρέπει να το κάνουμε. Να δούμε κάποια στιγμή τον εαυτό μας. Δεν μ΄αρέσει να μένω μόνη με τον εαυτό μου -φοβάμαι τι θα αντικρίσω, τι θα δω. Ποτέ όμως δεν θα έκανα τον συμβιβασμό να είμαι με έναν σύντροφο ή με φίλους που δεν θέλω. Προτιμώ να υποφέρω μόνη, γιατί η μοναξιά ανάμεσα σε άλλους είναι χειρότερη.

Έχω πολλούς καλούς γνωστούς και λίγους καλούς φίλους, σαν πιστά σκυλιά, οικογένεια… Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και θέσει απαισιόδοξος. Έχω ένστικτο, διορατικότητα…  Ευτυχισμένη; Όχι. Είναι τεράστιο πράγμα η ευτυχία. Αλλά είμαι ικανοποιημένη σε κάποια, σε κάποια άλλα, ανικανοποίητη. Δυσκολεύομαι να πω στον εαυτό μου ‘Μαρία καλά τα έχεις καταφέρει’. Και μ΄αρέσει πολύ η μπαλαφάρα. Είμαι χάχας, μεγάλος καραγκιόζης… Μπορώ να διαλύσω τα πάντα. Μάλλον είναι άμυνα για να ισορροπήσω»., είπε στη Bovary.

Μαρία Κίτσου: Στο Ου Φονεύσεις

«Άγριες μέλισσες»: Ο έρωτας της πρωταγωνίστριας

Η ίδια ως χαρακτήρας είναι ιδιαίτερα ρομαντική και πιστεύει στην αγάπη. Κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και για τα προσωπικά της εκμυστηρεύεται δημοσίως μόνο όσα χρειάζεται κανείς να γνωρίζει. Πριν λίγους μήνες, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News, παραδεχόταν τον έρωτά της για τον γνωστό μουσικό Μίνω Μάτσα. « Ναι, ο Μίνως με κάνει πολύ ευτυχισμένη! Ευτυχώ στο πλάι του. Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ τυχερή κι ευγνώμων γι’ αυτό που ζούμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η γνωριμία τους έγινε στη διάρκεια της παράστασης «Ο ηλίθιος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έργο στο οποίο ο Μίνως Μάτσας είχε αναλάβει τη μουσική επιμέλεια, ενώ η Μαρία Κίτσου κρατούσε τον ρόλο της Ναστάζια Φιλίποβνα. Οι δυο τους ήρθαν αρκετά κοντά, γνωρίζοντας καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, τότε η σχέση τους παρέμεινε στο επίπεδο της συμπάθειας και της αλληλοεκτίμησης. Στο επόμενο στάδιο, αυτό του έρωτα, πέρασε κατά τη διάρκεια του έργου «Οιδίπους: Ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες».

Μαρία Κίτσου: Πρόβα νυφικού

Η ίδια δηλώνει… λιοντάρι σαν την ηρωίδα που υποδύεται και μοιράζεται με τον κόσμο τις σκέψεις της για τον δικό της γάμο, όταν αυτός προκύψει, με τον σύντροφό της Μίνωα Μάτσα.  Η ηθοποιός η οποία εδώ και χρόνια έχει κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων της με το μοναδικό ταλέντο της, σε μία σπάνια συνέντευξή της τολμάει και μιλάει για την προσωπική της ζωή που δείχνει να είναι γεμάτη ευτυχία και έρωτα.

«Ο Μίνως με κάνει πολύ ευτυχισμένη! Ευτυχώ στο πλάι του. Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ τυχερή κι ευγνώμων γι’ αυτό που ζούμε», είχε δηλώσει η ίδια παλιότερα μιλώντας για τον έρωτα της με τον Μίνωα Μάτσα. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και περίπου έναν χρόνο και αν κρίνουμε από τη νέα δήλωσή της, προφανώς οι δυο τους βλέπουν πολύ σοβαρά τη σχέση τους. «Ο γάμος μας θα είναι εναλλακτικός» δήλωσε στη Real η λαμπερή πρωταγωνίστρια της σειράς «Άγριες μέλισσες», που ευτυχεί στο πλευρό του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Στη σειρά ντύθηκες νύφη, στη ζωή πότε;

Κάνω… πρόβα νυφικού τώρα και όταν έρθει η ώρα, βλέπουμε.

Μοιάζεις πολύ ευτυχισμένη πλάι στον Μίνωα Μάτσα. Και από κοντά που σας είδα μαζί, διαπιστώνω δύο πολύ ερωτευμένα πλάσματα.

Δεν μου αρέσει να μιλώ για όσα ζω, αλλά για όσα παίζω στο θέατρο και την τηλεόραση αλλά ναι, είμαι πολύ ευτυχισμένη πλάι του και απολαμβάνω την τόσο δυνατή σχέση μας.

Άρα, φαντάζεσαι τον εαυτό σου νύφη στο πλευρό του. Σε ένα γάμο μακριά από κάμερες υποθέτω.

Ε, ναι όταν γίνει θα είναι για εμάς και τους φίλους μας. Θα είναι ένας γάμος alternative…εναλλακτικός. Μην με αγχώνεις τώρα με αυτά. Πού να ψάχνεις νυφικά, πού να τα ετοιμάζεις όλα αυτά; Για την ώρα με είδατε νύφη στην τηλεόραση! Σε φιλώ και επιστρέφω στα γυρίσματα και στην Ελένη μου.

«Άγριες μέλισσες»: Η Μαρία Κίτσου, πρωταγωνιστεί στην καλύτερη σειρά των τελευταίων ετών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις