Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τρένο στο Ρουφ: 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρένο στο Ρουφ: 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Τρένο στο Ρουφ: Το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε βαγόνια τρένου.

Τρένο στο Ρουφ: Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project», το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε βαγόνια τρένου, που παρουσιάζουν η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη, μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή χορευτών και χορευτικών ομάδων και τη ζεστή υποδοχή του κοινού, προχωρούν φέτος στην 4η διοργάνωσή του από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, εμπνέονται από την «ιδιωτική» ατμόσφαιρα του New Wagon και τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) και δημιουργούν τις προσωπικές τους performances, σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών. Παράλληλα, οικειοποιούνται και αναδεικνύουν κάθε βαγόνι και κάθε γωνιά της Αμαξοστοιχίας, δημιουργώντας απρόβλεπτους παραστασιακούς χώρους και πρωτότυπες κινησιολογικές και χορευτικές συμμείξεις.

Τρένο στο Ρουφ: Ένα αντισυμβατικό σκηνικό περιβάλλον

Στα αντισυμβατικά αυτά σκηνικά περιβάλλοντα, καταργείται η παραδοσιακή σχέση του θεατή με τον χορευτή, ερεθίζεται η φαντασία και δημιουργούνται πρωτοποριακά projects σύγχρονου χορού, που επαναπροσδιορίζουν το κινησιολογικό στοιχείο, υπερβαίνουν κάθε συμβατικό κανόνα θέασης και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες. Η δεκαπενθήμερη διάρκεια του Φεστιβάλ προσφέρει την ωρίμανση των performances, μία δημιουργική και καρποφόρα όσμωση μεταξύ των καλλιτεχνών και ταυτόχρονα αποτελεί αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο στο Ρουφ και έναυσμα για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Η θεματογραφία

Τα θέματα που απασχολούν τους νέους χορευτές είναι κυρίως διαπροσωπικά. Διερευνούν τη διαμόρφωση και την εξέλιξη των ανθρωπίνων σχέσεων, την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, τα στερεότυπα της καθημερινότητας, την ελευθερία της έκφρασης, την αυτογνωσία, το αδιέξοδο της μοναξιάς και την αναγκαιότητα της συλλογικότητας. Εκφράζουν όμως και πολιτικοκοινωνικές και οικολογικές ανησυχίες. Χορευτικές performances φιλοξενούνται και φέτος στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου με αναβαθμισμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

info

Όλες οι performances παρουσιάζονται καθημερινά, μεταξύ 7.30 μμ και 11.00 μμ, από την Κυριακή 15 (ανοιχτή γενική δοκιμή) έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από 7.00 μ.μ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων. Τηλ. 210 5298922 (κατά τις ημέρες και ώρες του Φεστιβάλ). Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις