Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κατάρα Ωνάσηδων: Οι λάθος επιλογές και η αποκάλυψη για την Αθηνά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κατάρα Ωνάσηδων: Οι λάθος επιλογές και η αποκάλυψη για την Αθηνά

Κατάρα Ωνάσηδων: Ο πιο στενός άνθρωπος της οικογένειας Ωνάση λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει αν η κατάρα της οικογένειας είναι αληθινή.

Κατάρα Ωνάσηδων: Ο Αλέξης Μανθεάκης, ο οποίος για αρκετά χρόνια ήταν εκπρόσωπος της οικογένειας Ωνάση μίλησε στο περιοδικό Gala για την περίφημη κατάρα των Ωνάσηδων. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε δημοσιεύσει ντοκουμέντα για τις απιστίες του Ντόντα στην Αθηνά Ωνάση. «Η κατάρα της οικογένειας Ωνάση είναι οι επιλογές της. Η Αθηνά Ωνάση, π.χ., διάλεξε τον Ντόντα και όχι κάποιον άνθρωπο από τον κύκλο της που τον γνώριζε. Διάλεξε τον ωραίο, τον ιππέα, τον μεγαλύτερο αλλά και ήρωα. Τον Ολυμπιονίκη. Διάλεξε να επενδύσει σε άλογα και όχι σε ανθρώπους.

Όπως και ο παππούς της διάλεξε να πείσει τον Αλέξανδρο Ωνάση να πετάξει με ένα αεροπλάνο, το οποίο ο γιος του και μοιραίος πιλότος του έβρισκε προβληματικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μανθεάκης. Οι σχέσεις του Αλέξη Μανθεάκη με την Αθηνά πάγωσαν μετά από ένα προσωπικό πρόβλημα στο οποίο η χρυσή κληρονόμος δεν του στάθηκε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Κατάρα Ωνάσηδων: O Aλέξης Μανθεάκης μιλά για την Αθηνά Ωνάση

Κατάρα Ωνάσηδων: Η σκληρή στάση της Αθηνάς

«Διέκοψα τις σχέσεις με την Αθηνά πριν από έξι μήνες. Η γυναίκα μου ήταν εγχειρισμένη, πάλευε για τη ζωή της και επικοινώνησα με την Αθηνά για να ζητήσω βοήθεια. Της είπα ότι για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια χρειάζομαι την στήριξή της. Είδα ότι πήρε το μήνυμα, δεν μου απάντησε και ο δικηγόρος της μου είπε ότι η Αθηνά εκνευρίστηκε για την απαίτησή μου για βοήθεια. Απογοητεύτηκε που δεν στράφηκα αλλού και δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ. Και μόλις είχε γλιτώσει 3,5 εκατομμύρια τον χρόνο. Έχει κλειστεί σε έναν μικρό κύκλο με ελάχιστους φίλους, δεν βγαίνει, δεν βοηθάει τον κόσμο» είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή.

Κατάρα Ωνάσηδων: Η ιστορία

Από την κατάρα του χρήματος δεν ξέφυγε ο μεγαλύτερος Έλληνας μεγιστάνας. Στα 40 του χρόνια, ο Ωνάσης παντρεύτηκε την απόγονο της εφοπλιστικής οικογένειας Τίνα Λιβανού, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο. Σύντομα, χώρισαν και εκείνη παντρεύτηκε τον άνδρα της νεκρής τότε αδερφής της και μεγάλο αντίπαλο του Ωνάση, Σταύρο Νιάρχο.

Το 1957 διατηρούσε σχέσεις με τη Μαρία Κάλλας, με την οποία, λέγεται, πως το 1960 απέκτησε ένα γιο, που πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννησή του. Το 1968 παντρεύεται τη χήρα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάκι Κένεντι, λίγο αφότου εκείνη είχε χάσει το δικό της νεογέννητο γιο, Πάτρικ. Το 1973 σκοτώνεται ο 25χρονος μοναχογιός του, Αλέξανδρος όταν το αεροπλάνο το οποίο πιλόταρε, συντρίβεται. Το τραγικό αυτό γεγονός φαίνεται πως ήταν η αρχή του τέλους για τον μεγιστάνα, που σύντομα έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας του και, δύο χρόνια αργότερα, και την ίδια του τη ζωή.

Ο Αριστοτέλης πέθανε σε ηλικία 69 ετών από βρογχική πνευμονία. Λίγο πριν, μάλιστα, είχε πεθάνει και η πρώτη του σύζυγος, Τίνα, σε ηλικία 49 ετών από ανακοπή καρδιάς. Η κόρη του, Χριστίνα Ωνάση, στα 38 της χρόνια, βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες, ένα μήνα πριν παντρευτεί το δεύτερο σύζυγό της. Παρόλο που οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι ο θάνατος της προκλήθηκε από κατάχρηση χαπιών, η αλήθεια για τα αίτια του θανάτου της δε μαθεύτηκε ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις