Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Ταραντίνο – Κάννες: Αποθέωση για το νέο του φιλμ – Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για 7 λεπτά!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταραντίνο – Κάννες: Αποθέωση για το νέο του φιλμ – Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για 7 λεπτά!

Ταραντίνο - Κάννες: Το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο στους ελληνικούς κινηματογράφους

Ταραντίνο – Κάννες: Την αποθέωση του κοινού των Καννών, όπου έκανε πρεμιέρα η νέα του ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» γνώρισε ο Κουέντιν Ταραντίνο. Ο χαρισματικός σκηνοθέτης που μας χάρισε αριστουργήματα όπως το «Reservoir Dogs» και το «Pulp Fiction» καταχειροκροτήθηκε από το κοινό μετά τους τίτλους τέλους της ταινίας, εχθές το βράδυ. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, επί επτά ολόκληρα λεπτά οι θεατές χειροκροτούσαν όρθιοι τον μεγάλο σκηνοθέτη, που έχει δηλώσει ότι μετά από την εν λόγω ταινία θα αποσυρθεί από τον χώρο του κινηματογράφου.

Λίγο νωρίτερα, οι λαμπεροί πρωταγωνιστές του φιλμ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι, εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Once Upon A Time… In Hollywood», σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού στους φαν που περίμεναν να τους υποδεχτούν. Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι (ή για να είμαστε πιο ακριβείς «εκείνες») που υποδέχτηκαν με… αλαλαγμούς τους δύο γόηδες του κινηματογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι Λέο και Μπραντ, αλλά και ο Κουέντιν Ταραντίνο, φορούσαν μαύρα, φέρνοντας στο νου τους κακοποιούς ήρωες του «Reservoir Dogs».

Ο Ταραντίνο έχει ζητήσει από όσους γράψουν κριτικές να αποφύγουν να δώσουν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πλοκής. «Αγαπώ το σινεμά, το ίδιο κι εσείς. Είναι το ταξίδι της ανακάλυψης μιας ιστορίας για πρώτη φορά», έγραφε στην σχετική προειδοποίηση κατά των spoiler ο εκκεντρικός σκηνοθέτης.

 

H ταινία μας πηγαίνει πίσω στο καλοκαίρι του 1969 στο Λος Αντζελες, όταν η λεγόμενη «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον δολοφόνησε άγρια εννέα ανθρώπους. Στη ένατη ταινία του σκηνοθέτη, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πιτ υποδύονται έναν τηλεοπτικό ηθοποιό και έναν κασκαντέρ οι οποίοι προσπαθούν να εδραιωθούν στο κινηματογραφικό στερέωμα του Χόλιγουντ.

Με ενθουσιώδη σχόλια και διθυράμβους υποδέχθηκαν το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» οι κριτικοί, κάνοντας λόγο μέσω Twitter για «ένα νέο Pulp Fiction», για την «ταινία που ο Ταραντίνο γεννήθηκε για να σκηνοθετήσει».

Η ταινία θα προβληθεί στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Ιουλίου. Στην Ελλάδα το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» θα κυκλοφορήσει στις 22 Αυγούστου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις