Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η ΕΡΤ προσφέρει και… διασκέδαση – Σόου Αρβανίτη με ψεύτικο χιόνι για να ειρωνευτεί τον Βορίδη (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΡΤ προσφέρει και… διασκέδαση – Σόου Αρβανίτη με ψεύτικο χιόνι για να ειρωνευτεί τον Βορίδη (vid)

Έναν… κάπως περίεργο τρόπο βρήκε ο Κώστας Αρβανίτης – της ΕΡΤ φυσικά – να ειρωνευτεί μια δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Ο δημοσιογράφος αποφάσισε να εμφανιστεί στον «αέρα» της ΕΡΤ αγκαλιά με μια… φάτνη! Ωστόσο υπήρχαν και χειρότερα. Την ώρα που είχε στα χέρια του την φάτνη, μια συνεργάτιδά του τον έραινε με […]

Κώστας Αρβανίτης

Έναν… κάπως περίεργο τρόπο βρήκε ο Κώστας Αρβανίτης – της ΕΡΤ φυσικά – να ειρωνευτεί μια δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Ο δημοσιογράφος αποφάσισε να εμφανιστεί στον «αέρα» της ΕΡΤ αγκαλιά με μια… φάτνη!

Ωστόσο υπήρχαν και χειρότερα. Την ώρα που είχε στα χέρια του την φάτνη, μια συνεργάτιδά του τον έραινε με ψεύτικο χιόνι.

«Στη “μαύρη” αγορά βγήκαμε για να την βρούμε τη φάτνη. Εκτός νόμου! Καλά Χριστούγεννα!», είπε ο Κώστας Αρβανίτης.

«Παραλίγο να με ντύσουν και δέντρο γιατί κι αυτά σιγά σιγά θα βγουν στην “μαύρη”, από ότι φαίνεται», πρόσθεσε μετά τους τίτλους αρχής, προσθέτοντας ειρωνικά ότι θα έπρεπε να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα από τις αρχές του Δεκέμβρη.

Αφορμή η δήλωση Βορίδη για την θρησκευτική ουδετερότητα

Όλο αυτό το σόου στήθηκε με αφορμή δήλωση του Μάκη Βορίδη με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και την θέση της κυβέρνησης για θρησκευτική ουδετερότητα:

Όπως είχε εξηγήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «μέσα από την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Τσίπρας θέλει να βάλει το νομικό υπόστρωμα και στη συνέχεια να κινηθεί η διαδικασία μέσα από δικαστικές πρόσφυγες ακόμη και για το αν πρέπει να τοποθετηθεί μία φάτνη στην πλατεία Ομονοίας».

«Εγώ δεν είπα για κατάργηση των Χριστουγέννων, είπα για τη χρήση δημόσιων χώρων και για την επιχορήγηση του Δημοσίου, παραδείγματος χάρη για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και τη δημιουργία φάτνης.

Το παράδειγμα είναι βγαλμένο από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας ,αν κάποιος θέλει να κάνει χαβαλέ και να το γυρίσει στα μελομακάρονα αυτό είναι δικαίωμα του. Για την φάτνη έχει υπάρξει αντικείμενο δικαστικής κρίσης.

Για παράδειγμα εάν ο Δήμος της Αθήνας βάλει τη φάτνη στην πλατεία Ομονοίας θα μπορούσε ένας άθεος ή ένας αγνωστικιστής να πει με συγχωρείτε το κράτος δεν είναι θρησκευτικά ουδέτερο γιατί θα πρέπει να βλέπω τη φάτνη στο Δήμο μου όπου και εγώ είμαι δημότης;» είχε υπογραμμίσει ο κ. Βορίδης.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση που έκανε on air ο Κώστας Αρβανίτης μέσα από την συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις