Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού διαγωνισμού
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού διαγωνισμού

Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος μαζί με τα ονόματα των Κόπολα, Κρόνενμπεργκ και Σορεντίνο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το σινεφίλ κοινό έχει πολλούς λόγους να ανυπομονεί για τη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου. Ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου βρίσκεται και αυτό του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος παρουσιάζεται για τέταρτη φορά στη διοργάνωση και διεκδικεί ξανά τον Χρυσό Φοίνικα με την ταινία του «Kinds of Kindness.

Πολύ σημαντική είναι και η επιστροφή του Φράνσις Φορντ Κόπολα, του διπλοβραβευμένου από τη διοργάνωση, με τη νέα του ταινία «Megapolis», ενώ άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν και αναμένεται να βρεθούν στη διοργάνωση είναι του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Τζορτζ Μίλερ, Άντρεα Άρνολντ και Πολ Σρέιντερ. Φέτος, θα δούμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Φεστιβάλ, την Ίρις Κνόμπλοχ, η οποία ανέφερε σχετικά με το Φεστιβάλ, «Η μαγεία της μεγάλης οθόνης είναι γεγονός. Εκεί είναι που οι ταινίες γράφουν ιστορία».

&nbs

p;

Οι ταινίες που ξεχωρίζουν

Οι 19 ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος αποτελούνται από εξαιρετικό καστ και πολύ μεγάλα ονόματα με αυτές που ξεχωρίζουν: το «Megapolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ, το «Bird» της Άντρεα Άρνολντ με πρωταγωνιστή τον Μπάρι Κιόγκαν, το μούζικαλ του Ζακ Οντιάρ με τη Σελένα Γκόμεζ, το «The Apprentice» του Αλί Αμπάσι που περιγράφει τα πρώτα βήματα του Ντόναλντ Τραμπ προς τη μεγάλη του καριέρα και φυσικά το «Kinds of Kindness» του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνιστές τους Έμμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, και Μάργκαρετ Κουάλεϊ.

Μερικά ακόμη σημαντικά ονόματα που διαγωνίζονται είναι οι Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Πάολο Σορεντίνο, Κίριλ Σερεμπρένικοφ, Πολ Σρέιντερ και τον Κριστόφ Ονορέ με μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι με πρωταγωνίστριες τις Κατρίν Ντενέβ και Κιάρα Μαστρογιάνι. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους είναι και ο εξέχων Ρώσος σκηνοθέτης, Kirill Serebrennikov, με την ταινία του «Limonov: The Ballad of Eddie», με πρωταγωνιστή τον Ben Whishaw ως ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και ποιητή Eduard Limonov.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Best News (@bestnews.gr)

Τέσσερις γυναίκες διαγωνιζόμενες

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τέσσερις γυναίκες: Η πρωτοεμφανιζόμενη Agathe Riedinger με το «Wild Diamond», η σκηνοθέτις από τη Βομβάη Payal Kapadia με το «All We Imagine As Light», για μια νοσοκόμα της οποίας η ζωή έχει ταραχτεί. Το έργο της Coralie Fargeat «The Substance» με τη Margaret Qualley και την τελευταία εμφάνιση του αείμνηστου Ray Liotta και το «Bird» της Andrea Arnold, ένα βρετανικό δράμα περιθωριοποιημένων ζωών με πρωταγωνιστές τους Barry Keoghan και Franz Rogowski.

Μία εξαιρετική ταινία του διαγωνισμού με επίκαιρο μήνυμα είναι η «The Beauty of Gaza» της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Yolande Zauberman, για μια τρανς γυναίκα που ταξιδεύει από τη Γάζα στο Τελ Αβίβ. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και το γεγονός ότι στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» συμμετέχει με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, η Αριάν Λαμπέντ, με τίτλο «September Says». Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Επίσημου Διαγωνιστικού θα είναι η Αμερικανίδα Γκρέτα Γκέργουιγκ, ενώ αποδέκτης του φετινού Τιμητικού Χρυσού Φοίνικα θα είναι ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας.

ΠΗΓΗ:www.ieidiseis.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις