Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άγκυρα έκρηξη βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης
ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα έκρηξη βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης

Άγκυρα έκρηξη βίντεο: Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από το κτίριο της Ερυθράς Ημισελήνου

Τη στιγμή της έκρηξης σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, αποτύπωσε κάμερα ασφαλείας. Το βίντεο φέρεται να δείχνει τη στιγμή που ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάσσεται προσπαθώντας να προσεγγίσει το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην τουρκική πρωτεύουσα. Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από το κτίριο της Ερυθράς Ημισελήνου του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα και ακολούθησαν πυροβολισμοί. Η λεωφόρος Ατατούρκ έκλεισε για την κυκλοφορία. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία ειδικών επιχειρήσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε σε δήλωσή του ότι πραγματοποιήθηκε βομβιστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας ότι ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε: «Γύρω στις 09.30 δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών μας, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας».

Νωρίτερα, η δημοσιογράφος του CNN TÜRK Melike Görür, η οποία μετέφερε τις τελευταίες πληροφορίες από το σημείο, είπε τα εξής στη δήλωσή της: «Έγινε γύρω στις 09.37. Αναφέρεται ότι έγινε έκρηξη. Η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή. Αναφέρεται ότι ήταν πύραυλος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο. Ήμασταν στη Βουλή, το νιώσαμε κιόλας εκεί. Είδαμε τις πόρτες να χτυπάνε. Η Βουλή είναι σε σημείο πολύ κοντά στο Kızılay. Είναι στο Kızılay. Είναι μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς τη λεωφόρο. Δεν επιτρέπουν σε εκείνο το σημείο την πρόσβαση. Δεν μπορούμε να περάσουμε στην περιοχή που έγινε η έκρηξη, η αστυνομία δεν το επιτρέπει.

Είναι μια πολύ νέα εκδήλωση αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό ήρθαν εδώ οι προεδρικές φρουρές, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αξιόπιστες πληροφορίες, είναι μια πολύ φρέσκια, νέα εκδήλωση. Αναφέρεται ότι πρόκειται για πύραυλο. Αναφέρεται ότι αρχικά ακούστηκαν μερικοί πυροβολισμοί και στη συνέχεια ακούστηκε έκρηξη. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αστυνομικά οχήματα και ομάδες πηγαίνουν ως ενισχύσεις, πολλά αστυνομικά οχήματα πηγαίνουν σε εκείνη την περιοχή, βλέπουμε την αστυνομία να έρχεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις