Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Κέιτ Γουίνσλετ Lee – μισθοί: Η ηθοποιός πλήρωνε τους εργαζομένους του συνεργείου της ταινίας για δύο εβδομάδες
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέιτ Γουίνσλετ Lee – μισθοί: Η ηθοποιός πλήρωνε τους εργαζομένους του συνεργείου της ταινίας για δύο εβδομάδες

Κέιτ Γουίνσλετ Lee - μισθοί: Η σταρ έκανε τα πάντα για να κρατήσει την παραγωγή σε εξέλιξη

Η Κέιτ Γουίνσλετ έκανε τα πάντα για να ολοκληρωθεί η νέα της παραγωγή, με τίτλο «Lee». Η 47χρονη ηθοποιός υποδύεται στην ταινία το μοντέλο που μετατράπηκε σε φωτογράφο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, θα μπει στον ρόλο της «Λι Μίλερ» στη βιογραφική ταινία που διασκευάστηκε από τη βιογραφία του 1985, «The Lives of Lee Miller» του Άντονι Πενρόουζ.
Όπως έγινε γνωστό από τη συνέντευξη που έδωσαν στη Vogue η ηθοποιός και η παραγωγός, Κέιτ Σόλομον, η Κέιτ Γουίνσλετ ήταν εκείνη που πλήρωσε τους μισθούς όλου του συνεργείου.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως η χρηματοδότηση της ταινίας ήταν «επισφαλής», ενώ κάποια στιγμή, η σταρ χρειάστηκε να καλύψει τους μισθούς δύο εβδομάδων για να κρατήσει την παραγωγή σε εξέλιξη. «Η Κέιτ κράτησε την ταινία μέσα της.

Αν της μιλούσες για οποιαδήποτε πτυχή της, ήξερε τη γνώμη της. Κι όταν το έχεις αυτό, μπορείς να κινητοποιήσεις τους πάντες πίσω από αυτό το άτομο», εξήγησε η Κέιτ Σόλομον για την ηθοποιό.

Η υποψηφιότητα για Όσκαρ

Άξια για Όσκαρ προβλέπεται να είναι η ερμηνεία της Κέιτ Γουίνσλετ στο «Lee», σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η δραματική βιογραφική ταινία με τη Χολιγουντιανή σταρ έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να διεκδικήσει σημαντική θέση στα βραβεία Όσκαρ. Η Βρετανίδα σταρ της μεγάλης οθόνης υποδύεται τη Λι Μίλερ στη βιογραφική ταινία που φέρει το όνομά της και βασίζεται στο βιβλίο του γιου της, Άντονι Πένροουζ, με τίτλο «The Lives of Lee Miller». Η Γουίνσλετ μεταμορφώνεται στην εμβληματική φωτογράφο με τα ξανθά μαλλιά, φορώντας στρατιωτικά ρούχα, γαλότσες και κράνος σοτ κεφάλι.

Χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο Πένροουζ ανακάλυψε στη σοφίτα τους πάνω από 60.000 αρνητικά και τυπωμένες φωτογραφίες. Τότε ήταν που άρχισε να μαθαίνει περισσότερα για εκείνη, με αποτέλεσμα να γράψει τη βιογραφία της.  Η Λι Μίλερ ήταν μι από τις πολεμικές φωτογράφους που άφησαν πλούσια παρακαταθήκη με το έργο της. «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό δράμα που βάζει τον θεατή κατευθείαν στην εμπόλεμη ζώνη» τονίζει το Variety.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις