Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Προκριματικά Euro 2024: Χρυσό τρίποντο για την Εθνική μας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά Euro 2024: Χρυσό τρίποντο για την Εθνική μας

Προκριματικά Euro 2024: Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Ιρλανδίας για την τρίτη αγωνιστική παίρνοντας τη νίκη

Η Εθνική πανηγύρισε το 2Χ2 στον όμιλο της στα προκριματικά του Euro 2024. Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Ιρλανδίας για την τρίτη αγωνιστική παίρνοντας τη νίκη σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την έκβαση του γκρουπ. Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε το σκορ στο 15′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο 27′ ο Νέιθαν Κόλινς έφερε το ματς στα ίσα, όμως η Εθνική που ήταν καλύτερη στο παιχνίδι πήρε αυτό που της άξιζε με τον Γιώργο Μασούρα στο 49′ με υπέροχο γκολ του. Η Ελλάδα μετά από δύο ματς είναι στη 2η θέση έχοντας συγκεντρώσει έξι βαθμούς. Στην κορυφή βρίσκεται η Γαλλία με εννέα, ενώ ακολοηυθεί στην 3η θέση η Ολλανδία. Ιρλανδία και Γιβραλτάρ δεν έχουν ακόμη πόντο. Η επόμενη αποστολής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι αυξημένης δυσκολίας, καθώς την Δευτέτα (19/6, 21:45) αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Γαλλία.

Το ματς

Η Εθνική μπήκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρης δυνατά στο παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 5′ με το σουτ του Μαυροπάνου να απειλεί την εστία του Μπαζουνού, ο οποίος ήταν δυσκατάβλητος. Η Ελλάδα κατασκήνωσε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και κεφαλαιοποίησε την υπεροχή της. Στο 13′ ο διαιτητής έλεγξε στο μόνιτορ, μετά την παρέμβαση του VAR, περίπτωση χεριού του Ο’Ντόι στην περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Μπάλντοκ. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε σε θέση οδηγού την Ελλάδα στο 15′.

Η ομάδα του Πογέτ συνέχιζε να πιέζει ψηλά αναμένοντας την αντίδραση των Ιρλανδών. Αυτή ήρθε μέσα από μία στατική φάση. Στο 27′ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Φέργκιουσον ο Kόλιν αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ αρχικά. Τοποθετήθηκαν οι γραμμές και η απόφαση άλλαξε και το 1-1 ήταν γεγονός. Η Εθνική συνέχιζε και μετά την ισοφάριση να έχει τον πρώτο λόγο, με τον Πέλκα να απειλεί από τα αριστερά στο 33′. Στη συνέχεια επιχείρησε να απειλήσει την εστία του Μπασούνου με τελικές εκτός περιοχής, κυρίως από τον Μπακασέτα. Η Ελλάδα δεν βρήκε δεύτερο γκολ και το 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Μπακασέτας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γιώργο Μασούρα

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μπήκε φορτσάτη και φρόντισε να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπακασέτας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γιώργο Μασούρα, δεξιά μέσα στην περιοχή. Εκείνος πλάσαρε ιδανικό και έκανε το 2-1 στο 49′. Μετά το γκολ της Ελλάδας η Ιρλανδία πήρε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας αντιδράσει, έχοντας καλή στιγμή με τον Ντόχερτι στο 51′. Η Εθνική έμοιαζα να απορροφά την πίεση των φιλοξενούμενων και έψαχνε παράλληλα κάποια στιγμή της στην κόντρα ή όταν είχε την ευκαιρία να κρατήσει μπάλα.

Στο 72′ η OPAP Arena καρδιοχτύπησε. Ο Κόλινς εκτός περιοχής βρήκε χώρο, εξαπέλυσε μία βολίδα στην κίνηση, με τον Βλαχοδήμο να προβαίνει σε μία δύσκολη απόκρουση. Σε μία από τις αντεπιθέσεις η Εθνική έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά ο Γιακουμάκης πήρε την μπάλα στην περιοχή, ντρίμπλαρε, πραγματοποίησε το σουτ, όμως ήταν άστοχος. Το ματς πήρε “φωτιά” στο φινάλε. Στο 90+3’ο Ντόχερτι δοκίμασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, το οποίο ήταν προς την εστία με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει σταθερά. Τα αίματα άναψαν και ο Ντόχερτι αποβλήθηκε στο 90+5′, με την Ιρλανδία να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πέλκας, Μασούρας, Παυλίδης.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντουόντα, Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Ίντα, Κόλινς, Μολούμπι, Λένιχαλ, Σμόλμπον.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλλία: 3 αγώνες 9 βαθμοί
Ελλάδα: 2 αγώνες 6 βαθμοί
Ολλανδία: 2 αγώνες 3 βαθμοί
Ιρλανδία: 2 αγώνες 0 βαθμοί
Γιβραλτάρ: 3 αγώνες 0 βαθμοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις