Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μονακό Final Four 2023: Το μήνυμα του Σλούκα πριν τη μεγάλη ώρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Μονακό Final Four 2023: Το μήνυμα του Σλούκα πριν τη μεγάλη ώρα

Ολυμπιακός - Μονακό Final Four 2023: Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα πρεσβεύει το μπάσκετ των των πολλών και όχι του ενός, αλλά η αλήθεια είναι πως αν ο Κώστας Σλούκας δεν διέλυε το αμυντικό πλάνο της Φενέρμπαχτσε στα play-offs ίσως και να μην γινόταν συζήτηση για το Final Four

Ο 33άχρονος γκαρντ στο Κάουνας θα αγωνιστεί για δέκατη φορά σε Final Four και φυσικά ανυπομονεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν σε 40 αγωνιστικά λεπτά το τρόπαιο. Ο Σλούκας μίλησε στο Gazzetta, εξήγησε τις σκέψεις τους σχετικά με την πνευματική του προετοιμασία στη διαδικασία ενός Final Four και δίνει μία συμβουλή στους συμπαίκτες του.

Μετά από τόσες συμμετοχές σε Final Four υπάρχει κάτι που θα αλλάξεις σε αυτό που ακολουθεί στο Κάουνας;

Οχι δε θα αλλάξω κάτι. Πηγαίνω στο δέκατο Final 4 και έχω την ίδια λαχτάρα, την ίδια ανυπομονησία, τον ίδιο ενθουσιασμό όπως ήταν και την πρώτη φορά που είχα παίξει. Είναι ένα ιδιαίτερο τριήμερο και σίγουρα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Σημαντικό ρόλο για μένα παίζει η πνευματική ετοιμότητα. Σίγουρα και η σωματική επηρεάζει, πρέπει να βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση, αλλά αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου γίνεται πιο δύσκολο.

Συνεπώς θεωρείς πως έχετε πλεονέκτημα στο κομμάτι της εμπειρίας σε σχέση με τη Μονακό; Το ρωτάω γιατί μόνο ο Μάικ Τζέιμς έχει αγωνιστεί μία φορά και κανείς άλλος.

Δεν πιστεύω και πολύ στην εμπειρία. Υπάρχουν παίκτες που έχουν εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Final Four και έχουν κάνει καταπληκτικό παιχνίδι και άλλοι που κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν έκανε εντυπωσιακά πράγματα, αλλά στο Final Four δεν έπαιξαν καλά. Από την άλλη όμως η περσινή ψυχρολουσία στον ημιτελικό ίσως έχει δώσει μία πρόσθετη εμπειρία και σε μένα και σε όλους στον Ολυμπιακό.

Ώρα ημιτελικών στο Final Four του Κάουνας

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μονακό (18:00 Novasports Prime) και θέλει να τη νικήσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν και να προκριθεί στον τελικό της Euroleague. Από το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης θα βγει η άλλη ομάδα του τελικού. Θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, με στόχο τον τελικό της Euroleague. Ολυμπιακός και Μονακό κοντράρονται στο Κάουνας, στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague, κυνηγώντας ένα από τα δυο ”εισιτήρια” προς τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Final Four της Euroleague για δεύτερη διαδοχική χρονιά, δωδέκατη στην Ιστορία του και 8η τα τελευταία 15 χρόνια (από το 2009), έχοντας κάνει μια εκπληκτική σεζόν (για πρώτη φορά, ελληνική ομάδα κατέκτησε την πρωτιά στην regular season).

Αυτή όμως η εντυπωσιακή χρονιά, καλείται να κριθεί σε δυο ματς, αρχής γενομένης από τον αποψινό ημιτελικό με την Μονακό στη Zalgirio Arena, μια ομάδα που δεν μπόρεσε να κερδίσει τις δυο φορές που την συνάντησε, μέσα στη σεζόν. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει.. μόνος του στο Κάουνας! Με 5.000 κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 4ο «ευρωπαϊκό» της Ιστορίας του, μετά από αυτά στη Ρώμη (1997), την Κωνσταντινούπολη (2012) και το Λονδίνο (2013).

Ο άθλος του Ολυμπιακού έγκειται στο γεγονός πως επέστρεψε σε φάιναλ φορ και τις δύο χρονιές μετά την αποχώρηση των δύο πιο σημαντικών παικτών του και αρχηγών του. Ο Βασίλης Σπανούλης «κρέμασε τα παπούτσια του» το καλοκαίρι του 2021 με τους Πειραιώτες να είναι παρόντες στο Βελιγράδι (2022) και ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε τελεία στην καριέρα του το 2022 για να επιστρέψει στο Final Four του Κάουνας ο Ολυμπιακός (2023).

Μονακό, η… σταχτοπούτα

Απ’ την άλλη, η Μονακό είναι η… σταχτοπούτα του τριημέρου, αφού βρίσκεται σε Fibal Four της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ολοκλήρωσε τη regular season στην τέταρτη θέση με 21-13. Το μεγάλο της “αστέρι” είναι ο Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικανό να δείχνει αποφασισμένος -και ικανός- να κάνει τη “ζημιά” στους Πειραιώτες. Αυτή, θα είναι η 10η συνάντηση των δύο ομάδων, με τη Μονακό να έχει μερίδα του λέοντος με πέντε νίκες, έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού. Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα περσινά playoffs, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται στο Final Four του Βελιγαδίου , με 3-2 νίκες. Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και έτσι αμφότερες ταξίδεψαν πλήρεις στη Λιθουανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις