Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βιονικό μάτι: Η ιστορία της 28χρονης Xia
ΚΟΣΜΟΣ

Βιονικό μάτι: Η ιστορία της 28χρονης Xia

Βιονικό μάτι: Μια 28χρονη, αφού έχασε το ένα μάτι της σε ατύχημα, αφιέρωσε τη ζωή της στην κατασκευή ιδιαίτερων προσθετικών ματιών

Η Xia Tong ήταν, μόλις 13 ετών όταν έχασε το ένα της μάτι σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Κίνα και αναγκάστηκε να βάλει προσθετικό.  Η 28χρονη, αφού σπούδασε οφθαλμολογία άρχισε να φτιάχνει προσθετικά μάτια που ξεχώριζαν για την αισθητικής τους και να τα ποστάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και η Xia Tong ξέρει να κατασκευάζει και κλασικά προσθετικά μάτια είναι ευρύτερα γνωστή για τα τα «βιονικά» της μάτια, που αλλάζουν χρωματισμούς και αναβοσβήνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Βίντεο, στα οποία εμφανίζεται η ίδια να δοκιμάζει της δημιουργίες έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Ασχολήθηκα με την κατασκευή προσθετικών ματιών για να βοηθήσω ανθρώπους σαν και εμένα. Είχα δει πολλούς ανθρώπους να έχουν απομονωθεί ή να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση μετά την απώλεια του ενός ματιού τους. Έτσι αυτές οι εικόνες με ενέπνευσαν να γίνω οφθαλμίατρος, ώστε να μπορώ να τους βοηθήσω» ανέφερε σε συνέντευξη η νεαρή κοπέλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις