Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η σοκαριστική εμφάνιση της Κριστίνα Άπλγκεϊτ μετά τη σκλήρυνση κατά πλάκας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η σοκαριστική εμφάνιση της Κριστίνα Άπλγκεϊτ μετά τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Ο συγκινητικός της λόγος στην τελετή όπου τιμήθηκε με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ μπήκε στις ζωές μας με τη δημοφιλή αμερικανική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά», που παίχτηκε για μια δεκαετία από το 1987 έως το 1997 και συνέχισε συμμετέχοντας σε επιτυχημένες σειρές και ταινίες. Τώρα απέκτησε και το δικό της αστέρι στο «Walk of Fame» σε μια ίσως από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της ζωής της. Η ηθοποιός έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που έχουν σταθεί στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα, ειδικότερα μετά τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ ανέβηκε με το μπαστούνι της στο βάθρο με τη βοήθεια της Κέιτι Σαγκάλ, η οποία έμεινε στη σκηνή μαζί της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και αρχικά, μίλησε για την οικογένειά της, εμφανώς συγκινημένη.

«Θα ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσω. Πρώτα από όλα, την οικογένειά μου. Είστε το παν για μένα», είπε και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους συναδέλφους της που την τίμησαν με την παρουσία τους. «Είστε οι άνθρωποί μου, η αγάπη μου», δήλωσε συγκινημένη. «Είχα μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ζωή», είπε η ηθοποιός. «Όταν ήμουν μικρή περίμενα στην ουρά για να δω τον πρώτο “Πόλεμο των Άστρων” σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο, σε αυτό ακριβώς το θέατρο, κοιτάζοντας αυτά τα αστέρια στο δρόμο και έλεγα “ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;”. Τι έκαναν; Έκαναν κάτι σωστά; Έκαναν κάτι λάθος; Ό,τι κι αν είναι, θέλω και εγώ ένα αστέρι. Θέλω ένα! Και ήμουν πέντε χρονών. Οπότε αυτή η μέρα σημαίνει για μένα περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε», συνέχισε.

Η αποκάλυψη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ ήταν εμφανώς αλλαγμένη, μετά την αποκάλυψη για την σκλήρυνση κατά πλάκας, με την οποία και διαγνώστηκε. Εμφανίστηκε στην εκδήλωση ξυπόλυτη και περπατούσε με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού. Ωστόσο, το χαμόγελο δεν έλειπε από το πρόσωπό της. Η ηθοποιός αποκάλυψε την είδηση για την ασθένειά της τον Αύγουστο του 2021 σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους «New York Times». «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά- δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», είχε δηλώσει.

Η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix, «Dead to Me». Η ηθοποιός σταμάτησε για πέντε μήνες, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία της. Η ηθοποιός δήλωσε για τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν: «Είχα μια υποχρέωση. Οι αρμόδιοι μου είπαν “ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας βάλουμε μερικά επεισόδια μαζί με ήδη καταγεγραμμένο υλικό”. Είπα “όχι, θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους”». «Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ αυτό. Είμαι τσαντισμένη». Τελικά όπως αποδείχτηκε το διάλειμμα λειτούργησε θετικά για εκείνη: «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Παρόλο που δεν μπορώ να πω: “Γιούχου, είμαι μια χαρά”».

Ο τελευταίος ρόλος

Η Άπλγκεϊτ είπε ότι μόλις επέστρεψε, χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι για να φτάσει στο πλατό, λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της και ότι ένας τεχνικός ήχου έπρεπε να κρατάει τα πόδια της για να τραβήξει ορισμένα πλάνα. Στη συνέχεια μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε είπε ότι δεν μπορούσαν να γυριστούν πλάνα που την έδειχναν να μπαίνει σε ένα δωμάτιο επειδή χρειαζόταν βοήθεια και ότι ακουμπούσε σε πόρτες για να μπορεί να μείνει όρθια.

Η πρωταγωνίστρια του «Married With Children» είπε επίσης ότι δεν είναι σίγουρη αν θα βρίσκεται στην τελευταία σεζόν καθώς είναι πολύ επώδυνη. Διευκρίνισε ακόμα ότι θέλει να ολοκληρώσει τα γυρίσματα τόσο για τη συμπρωταγωνίστριά της Λίντα Καρντελίνι όσο και τη δημιουργό της σειράς Λιζ Φέλντμαν. «Αν ο κόσμος μισεί τη σειρά, αν ο κόσμος την αγαπά, αν το μόνο στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί είναι: “Ω, κοίτα τον σακάτη”, αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα θέλει να αποχαιρετήσει αυτά τα δύο κορίτσια», δήλωσε. «Η Τζεν Χάρντινγκ θα είναι μάλλον, ο τελευταίος μου ρόλος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις