Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σελένα Γκόμεζ – διπολική διαταραχή: “Ίσως δεν καταφέρω να γίνω μητέρα”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σελένα Γκόμεζ – διπολική διαταραχή: “Ίσως δεν καταφέρω να γίνω μητέρα”

Σελένα Γκόμεζ - διπολική διαταραχή: Περιγράφει τη μάχη της και συγκλονίζει

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή προχώρησε η Σελένα Γκόμεζ, δηλώνοντας πως θα ήθελε πάρα πολύ να γίνει μητέρα μια μέρα, αλλά ίσως αυτό να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone όπου μίλησε με ειλικρίνεια για τις ελπίδες της να γίνει μια μέρα μητέρα. Ωστόσο, όπως είπε, κάποτε επισκέφθηκε μια φίλη της που προσπαθούσε να μείνει έγκυος. Μετά την συνάντησή τους, θυμήθηκε ότι έκλαιγε στο αυτοκίνητό της και σκεφτόταν πως τα δύο φάρμακα που έπαιρνε για την διπολική της διαταραχή πιθανότατα θα την κάνουν να μην μπορέσει ποτέ να κυοφορήσει τα δικά της παιδιά. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα στη ζωή μου» είπε η Σελένα Γκόμεζ στο περιοδικό, σημειώνοντας ωστόσο πως θα εξακολουθεί να θέλει να γίνει μαμά μέσα στα επόμενα χρόνια. «Όπως και να είναι γραφτό να τα αποκτήσω, θα τα αποκτήσω» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο WebMD, τα φάρμακα για τη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει η Σελένα Γκόμεζ, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη γέννηση, όπως ελαττώματα του νευρικού σωλήνα, καρδιακά θέματα καθώς και αναπτυξιακή καθυστέρηση ή προβλήματα νευρικής συμπεριφοράς.

Το ψυχωτικό επεισόδιο της Σελένα Γκόμεζ: «Έπρεπε να μάθω να θυμάμαι ορισμένες λέξεις»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Σελένα Γκόμεζ – η οποία έκανε εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού λόγω του λύκου από τον οποίο πάσχει- περιέγραψε λεπτομερώς ένα ψυχωτικό επεισόδιο που υπέστη το 2018. Σημειώνοντας ότι δεν θυμάται πολλά από την περίοδο εκείνη, εξήγησε ότι πέρασε αρκετούς μήνες σε θεραπεία, ενώ βίωσε παράνοια και δυσκολία να εμπιστευτεί τους γύρω της. Οι φίλοι της όπως δυσκολεύονταν να την αναγνωρίσουν εκείνη την περίοδο και η μητέρα της έμαθε για την όλη κατάσταση μέσω του ΤΜΖ. Η ψύχωση μπορεί να διαρκέσει για ένα απρόβλεπτο χρονικό διάστημα, δήλωσε η Γκόμεζ, η οποία αργά αλλά σταθερά ένιωσε τον εαυτό της να «βγαίνει από αυτήν» πριν διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και πάρει διάφορα φάρμακα με τους γιατρούς της να ψάχνουν το κατάλληλο κοκτέιλ.

Η κατάστασή της τελικά βελτιώθηκε, αν και τα φάρμακα την έκαναν να νιώθει «χαμένη», εξήγησε, μέχρι που ένας ψυχίατρος απέσυρε σχεδόν όλα τα φάρμακα εκτός από δύο. «Αλλά έπρεπε να αποτοξινωθώ, ουσιαστικά από αυτά που έπαιρνα. Έπρεπε να μάθω να θυμάμαι ορισμένες λέξεις. Ξεχνούσα πού βρισκόμουν όταν μιλούσαμε. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά για να αποδεχτώ ότι ήμουν διπολική αλλά και να μάθω πώς να το αντιμετωπίζω, επειδή δεν επρόκειτο να εξαφανιστεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις