Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Bullet Train: Η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ εκθρονίζει το Top Gun
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bullet Train: Η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ εκθρονίζει το Top Gun

«Σπάει ταμεία» το Bullet Train με τον Μπραντ Πιτ

Η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ κατάφερε να εκθρονίσει το Top Gun από την κορυφή του Box Office μετά από 12 εβδομάδες, ρίχνοντάς το στην 3η θέση. To Bullet Train ξεπέρασε τα 114 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε δυο εβδομάδες, παρά τη χαμηλή κινητικότητα στους κινηματογράφους παγκοσμίως, εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών. Ο Μπραντ Πιτ βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας δράσης «Bullet Train», που πρωταγωνιστεί στο Λος Άντζελες.

Πριν από λίγες ημέρες στην περιοδεία για την προώθηση της ταινίας στο Βερολίνο τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, κάνοντας μια διαφορετική είσοδο στο κόκκινο χαλί. Επέλεξε ένα καφέ σύνολο με μία μακριά φούστα και δερμάτινα μποτάκια κάνοντας τα φλας να αστράφτουν. «Δεν ξέρω! Όλοι θα πεθάνουμε, οπότε ας τα «μπερδέψουμε»», απάντησε ο ηθοποιός στο Variety για την εμφάνισή του στο Βερολίνο, επιλέγοντας σε αυτή την πρεμιέρα στο Λος Άντζελες ανοικτό πράσινο κοστούμι με αθλητικά σε έντονο κίτρινο χρώμα.

Bullet Train

Στη ταινία ο Πιτ υποδύεται έναν δολοφόνο που ονομάζεται Ladybug και ταξιδεύει με ένα ιαπωνικό τρένο Bullet υψηλής ταχύτητας από το Τόκιο στη Μοριόκα, με πέντε επικίνδυνους δολοφόνους, όπου κανείς δεν γνωρίζει ότι συνδέονται μεταξύ τους με κάποιον τρόπο.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζόι Κινγκ, Ααρον-Τέιλορ Τζόνσον, Μπράιαν Τίρι Χένρι, Σάντρα Μπούλοκ

Περίληψη

Ο Ladybug, ένας κάπως κακότυχος δολοφόνος, είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από μια σειρά αποτυχιών. Η μοίρα όμως έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό: να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο. Τρελή κωμωδία δράσης του Ντέιβιντ Λιτς, με τον Μπραντ Πιτ και ένα all-star cast σε ρόλο πληρωμένων δολοφόνων.

«Βullet trains» ονομάζονται στην Ιαπωνία τα τρένα που τρέχουν σαν σφαίρες, καλύπτοντας τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις σε χρόνο ρεκόρ. Σε ένα από αυτά επιβιβάζεται ένας πληρωμένος δολοφόνος, ονόματι Ladybug, που θεωρεί πως τον κυνηγάει η κακή του τύχη, με σκοπό να φέρει εις πέρας μια σχετικά απλή αποστολή, μετά από πολλές αποτυχίες, που τον έχουν οδηγήσει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάρει έναν χαρτοφύλακα και να κατέβει στον επόμενο σταθμό. Όμως ό,τι μοιάζει εύκολο, στη ζωή του Ladybug δεν είναι. Σύντομα, θα ανακαλύψει πως βρίσκεται στο ίδιο τρένο με επιδέξιους θεότρελους «συναδέρφους» από κάθε γωνιά του πλανήτη, που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο με εκείνον.

Τα αδέρφια «Μανταρίνι» και «Λεμόνι», μια βιτριολική villain που καλύπτεται πίσω από το προσωπείο μιας αθώας νεαρής επιβάτιδας, ο Λύκος, που αναζητεί εκδίκηση για τον θάνατο της γυναίκας του είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτήρες που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο του Ladybug, ο οποίος με τη βοήθεια της χειρίστριας του και επιστρατεύοντας τα τσιτάτα του θεραπευτή του διατηρεί την ψυχραιμία του σε κάθε περίπτωση, επιδίδεται σε μάχες και παλεύει να βρει το νόημα της ζωής. Μέσα σε όλα αυτά, ένας πατέρας εναγωνίως προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του, αλλά και να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν του.

Μια κωμωδία με δράση και τρελό ρυθμό

Ο Λιτς ο οποίος έχει γνωριστεί με τον Μπραντ Πιτ από τα χρόνια που δούλευε ως κασκαντέρ, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κοτάρο Ισάκα και απενοχοποιημένα φτιάχνει μια απολύτως διασκεδαστική ταινία, ακολουθώντας τα χνάρια του ποπ Γκάι Ρίτσι, την ταραντινική χρήση της βίας και την αισθητική των ιαπωνικών manga. Έτσι, μέσα από συνδυασμό ειδών διαχειρίζεται επιδέξια ένα προβληματικό σενάριο, που συνεχώς ανοίγει νέα μέτωπα, εισάγει πολλά πρόσωπα των οποίων την ιστορία μαθαίνουμε μέσα από φλας μπακ για να εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά, και αναλώνεται σε λαϊκίστικες φιλοσοφίες περί τύχης και μοίρας.

Ο Λιτς όμως και κυρίως ο Πιτ διατηρούν το χιούμορ τους, προσφέρουν θεαματικές χορογραφίες μέσα στον κλειστοφοβικό χώρο ενός τρένου και ανεβάζουν ταχύτητες όταν πρέπει, προσφέροντας αυτό που υπόσχονται: δυο ώρες ατελείωτου fun. Τώρα γιατί οι «κακοί» πάντα πρέπει να έχουν πλάκα είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που αξίζει να απασχολήσει το κοινό αυτών των ταινιών, αλλά τουλάχιστον το «Βullet train» δεν προσποιείται τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι: μια κωμωδία με δράση και τρελό ρυθμό, που δεν ενδιαφέρεται για νοήματα και δεν αποποιείται τις επιρροές της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις