Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ψέματα – σειρά: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια Αλεξάνδρα Αϊδίνη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ψέματα – σειρά: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Ψέματα - σειρά: Άφησε το Εθνικό για να παίξει σε ταινία του Αγγελόπουλου

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για πρώτη φορά με πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση, στη νέα σειρά του Alpha Ψέματα. Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, με εξαιρετική παρουσία στο θεατρικό σανίδι και βραβευμένη με Καρφίτσα Μελίνα Μερκούρη, το 2016, (για πρώτη φορά μοιράστηκε το βραβείο μαζί με την Ιωάννα Παππά) ετοιμάζεται για την τηλεοπτική πρεμιέρα της νέας σειράς «Ψέματα» που ξεκινά, τις επόμενες ημέρες, μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

Η ηθοποιός είχε κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το 2006, στη σειρά «Η τελευταία παράσταση» με κεντρικό θέμα την ζωή της Έλλης Λαμπέτη και μέχρι σήμερα έχει παίξει σε επιλεγμένες σειρές αυτοτελών, κυρίως, επεισοδίων. Αυτή την φορά, μέσα από την σειρά «Ψέματα» θα τη δούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Χρήστο Λούλη.

Αλεξάνδρα Αϊδίνη -Ποια είναι η Ελληνοϊταλίδα πρωταγωνίστρια

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη γεννήθηκε στη Ρώμη από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, είναι μοναχοπαίδι, καρπός ενός μεγάλου έρωτα, και η καλλιτεχνική της φύση είναι θέμα dna. Αποφοίτησε από ιταλικό σχολείο και μέχρι σήμερα γράφει καλύτερα στα ιταλικά παρά στα ελληνικά. Ο μπαμπάς της ηθοποιού είναι εικαστικός και σε παλαιότερη συνέντευξη της, στο People, είχε αναφέρει πως υποσυνείδητα εκείνος είχε παίξει ρόλο στις επαγγελματικές της επιλογές. Από την άλλη, η μητέρα της είναι δημοσιογράφος, η οποία ασχολιόταν με θέματα κοινωνικού περιεχομένου, δουλεύοντας για πολά χρόνιαστην Ελευθεροτυπία και όταν έκλεισε έγινε ανταποκρίτρια για τη Rai.

Σε μικρότερη ηλικία, πάντως, φλέρταρε έντονα με την ιδέα να σπουδάσει κτηνίατρος στην Ιταλία, αλλά όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, στην ίδια συνέντευξη, «Επηρεάστηκα από όσα συνέβαιναν μέσα στο τρελό μου σπίτι» και με την εικόνα του μπαμπά να ζωγραφίζει ακούγοντας έντονα μουσική. Και μπορεί, τελικά, να ακολούθησε καλλιτεχνικό επάγγελμα, ωστόσο κρατάει τους δεσμούς της με την Ιταλία μέσα από άλλο φάσμα, όπως ένα workshop θεάτρου που έχει παρακολουθήσει στη Μπιενάλε της Βενετίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@alexandra.aidini.fp)

Άφησε το Εθνικό για να παίξει σε ταινία του Αγγελόπουλου

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, που είχε περάσει στο Εθνικό, δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της μιας και δέχτηκε δελεαστική πρόταση να παίξει στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Το ποτάμι που δακρύζει». Μετά την ταινία οι πόρτες έμειναν κλειστές και για να βιοποριστεί εργάστηκε σε μπαρ. «Πριν μερικά χρόνια είχε συμβεί να δουλέψω σε μπαρ για ένα χρόνο, μετά την ταινία του Αγγελόπουλου «Το Λιβάδι που Δακρύζει».

Είχα πιστέψει πως θα μου άνοιγαν περισσότερες πόρτες, όμως ξαφνικά έμεινα χωρίς δουλειά. Έτσι, ξεκίνησα να δουλεύω βράδυ και ήταν σωτήριο που ξεκουνήθηκα γιατί είχα πέσει σε κατάθλιψη. Έχω πάντα τη δικλείδα πως μπορώ να δουλέψω στο εργαστήρι του μπαμπά μου, για να έχω ένα μικρό χαρτζιλίκι. Μέχρι και οξυγονοκολλήσεις έχω μάθει να κάνω. Από την άλλη, έχω σταθεί τυχερή και δουλεύω πολύ σκληρά για να δικαιώνω τους ανθρώπους που με επιλέγουν για κάθε ρόλο» είχε αναφέρει το 2015 σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στο περιοδικό People.

Η μεγάλη θεατρική αναγνώριση ήρθε πριν λίγα χρόνια όταν πρωταγωνίστησε στη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, στο θέατρο Πορεία. Ο ρόλος της«Μαρίνας» ήταν καταλυτικός για την πορεία της και η παράσταση για δύο χρόνια ήταν sold out προσεγγίζοντας και κοινό που δεν είχε πάει ξανά στο θέατρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@alexandra.aidini.fp)

Προσωπική ζωή

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο προσωπικό κομμάτι και στον σύντροφο είναι πάντα λακωνική στις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια. «Ανάμεσα στην αγάπη και τον έρωτα θα επέλεγα το ιδεατό. Έναν έρωτα που θα γίνει αγάπη και θα έχει όλα αυτά τα στοιχεία που θα κάνουν τη σχέση να μην είναι αδελφική, αλλά συντροφική και ερωτική. Αυτό συμβαίνει δύσκολα, χρειάζεται υπομονή και επιμονή» είχε αναφέρει στο περιοδικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@alexandra.aidini.fp)

«Ψέματα»- Η υπόθεση της νέας σειράς

Ένας άντρας και μια γυναίκα βγαίνουν ραντεβού. Περνούν τη νύχτα μαζί. Την επόμενη ημέρα ο ένας καταγγέλλει τον άλλο. Τι έχει συμβεί; Από αυτό το σημείο κι ύστερα αρχίζουν τα «Ψέματα», η νέα συναρπαστική σειρά του Alpha. Μια ιστορία για τη συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις, για τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση. Μια σύγχρονη σειρά με κοινωνικό αποτύπωμα, η οποία με τρόπο σημερινό μιλάει γι αυτά που ζούμε, που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και μας έχουν απασχολήσει και προβληματίσει. Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, καταθέτουν με την ίδια πίστη, σθένος και επιχειρήματα την άποψή τους πάνω στο ίδιο γεγονός. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλευρές της αλήθειας; Ή η αλήθεια είναι μία και μοναδική; Κι εάν η αλήθεια είναι μια και μοναδική, τι γίνεται όταν δύο άνθρωποι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την ίδια «αλήθεια»; Οι απαντήσεις θα δοθούν στα «Ψέματα», μία σειρά που παίρνει υλικό από την ίδια τη ζωή και το επιστρέφει μέσα από τον μεγεθυντικό φακό της τέχνης.

Το δυνατό καστ καλείται να αφηγηθεί μια συγκλονιστική ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χρήστος Λούλης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ζέτα Δούκα, Χρήστος Σαπουντζής, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Τοκάκης, Κίμων Κουρής, Δημήτρης Αριανούτσος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις