Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Βοήθεια στην Οδησσό
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Βοήθεια στην Οδησσό

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ο Έλληνας πρόξενος της Οδησσού κ. Δημήτρης Δόχτσης θα παρευρεθεί στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η 4η κατά σειρά ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία (14/4), μεταφέρει την αγάπη των Ελλήνων προς τους κατοίκους της ιστορικής Οδησσού, μιας πόλης άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία του ελληνισμού, ενισχύοντας την καθημερινή προσπάθειά τους να αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου. Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ, κατόπιν συνεννόησης με τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό αλλά και το Ελληνικό Προξενείο της Οδησσού, θα μεταφέρει την Πέμπτη (14/4) στην Οδησσό μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού (περίπου 50 τόνοι), αποτελούμενο από τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες, υγειονομικό υλικό στην Οδησσό, το οποίο εν συνεχεία θα διανεμηθεί στους κατοίκους της Οδησσού, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός είναι Έλληνες ομογενείς,  αλλά και σε άλλες παρακείμενες πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Σημειώνεται ότι, ο Έλληνας πρόξενος της Οδησσού κ. Δημήτρης Δόχτσης, θα παρευρεθεί στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις αποθήκες του Ουκρανικού Ερυθρού Σταυρού στην Οδησσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις