Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η ώρα της κρίσης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η ώρα της κρίσης

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος θα στερηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις υπηρεσίες του Αραούχο και του Ζούμπερ που ειναι τραυματίες, δυσκολεύεται να βρει ισάξιους αντικαταστάτες!

Έπειτα από την διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια της Εθνικής μας, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αρχίζει με ντέρμπυ. ΑΕΚ και Ολυμπιακός καλούνται να αποδείξουν ποια ομάδα είναι η καλύτερη. Έτσι ο αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου είναι «ντέρμπυ αποδείξεων»! Βέβαια ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που βρίσκεται ένα κλικ πιο πάνω απο την ΑΕΚ, έχει καλύτερο έμψυχο υλικό. Έτσι ο προπονητής Πέδρο Μάρτινς έχει περισσότερες και καλύτερες, αφού στο ρόστερ όλοι οι παίκτες του είναι ισάξιοι. Κανονικά θα αγωνιστούν ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Μαντί Καμαρά και ο Ονιεκούρου. Αντίθετα ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος θα στερηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις υπηρεσίες του Αραούχο και του Ζούμπερ που ειναι τραυματίες, δυσκολεύεται να βρει ισάξιους αντικαταστάτες!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ιστορικά

Πρέπει να υπογραμμίσω πως η υπεροχή του Ολυμπιακού στους αγώνες με την ΑΕΚ είναι συντριπτική. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 90 νίκες, η ΑΕΚ ακολουθεί με 67, ενώ 47 παχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Την μεγαλύτερη νίκη έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός. Σε φιλικό παιχνιδι, που έγινε στις 15 Απριλίου του 1963, ο πρωτοπόρος είχε νικήσει την Ένωση με 7-1! Σε επίσημο αγώνα που διεξήχθη στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 6-0! Μάλιστα στο τέλος αυτού του αγώνα είχαμε και την μεγαλύτερη τραγωδία των ελληνικών ποδοσφαιρικών γηπέδων με τους 21 νεκρούς της θύρας 7! Η ΑΕΚ την πιο μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 7-3 την έχει σημειώσει σε φιλικό παιχνιδι που πραγματοποιηθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1940.

 

Σήμερα ο Ολυμπιακός που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 23 βαθμούς, έχει σημειώσει 7 νίκες, δύο ισοπαλίες, ενώ είναι αήττητος. Η ΑΕΚ που ακολουθεί τον Ολυμπιακό βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 20 βαθμούς και έχει 6 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις