ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η ώρα της κρίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η ώρα της κρίσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος θα στερηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις υπηρεσίες του Αραούχο και του Ζούμπερ που ειναι τραυματίες, δυσκολεύεται να βρει ισάξιους αντικαταστάτες!

20.11.2021 | 10:38

Έπειτα από την διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια της Εθνικής μας, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αρχίζει με ντέρμπυ. ΑΕΚ και Ολυμπιακός καλούνται να αποδείξουν ποια ομάδα είναι η καλύτερη. Έτσι ο αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου είναι «ντέρμπυ αποδείξεων»! Βέβαια ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που βρίσκεται ένα κλικ πιο πάνω απο την ΑΕΚ, έχει καλύτερο έμψυχο υλικό. Έτσι ο προπονητής Πέδρο Μάρτινς έχει περισσότερες και καλύτερες, αφού στο ρόστερ όλοι οι παίκτες του είναι ισάξιοι. Κανονικά θα αγωνιστούν ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Μαντί Καμαρά και ο Ονιεκούρου. Αντίθετα ο προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος θα στερηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις υπηρεσίες του Αραούχο και του Ζούμπερ που ειναι τραυματίες, δυσκολεύεται να βρει ισάξιους αντικαταστάτες!

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ιστορικά

Πρέπει να υπογραμμίσω πως η υπεροχή του Ολυμπιακού στους αγώνες με την ΑΕΚ είναι συντριπτική. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 90 νίκες, η ΑΕΚ ακολουθεί με 67, ενώ 47 παχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Την μεγαλύτερη νίκη έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός. Σε φιλικό παιχνιδι, που έγινε στις 15 Απριλίου του 1963, ο πρωτοπόρος είχε νικήσει την Ένωση με 7-1! Σε επίσημο αγώνα που διεξήχθη στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 6-0! Μάλιστα στο τέλος αυτού του αγώνα είχαμε και την μεγαλύτερη τραγωδία των ελληνικών ποδοσφαιρικών γηπέδων με τους 21 νεκρούς της θύρας 7! Η ΑΕΚ την πιο μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 7-3 την έχει σημειώσει σε φιλικό παιχνιδι που πραγματοποιηθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1940.

 

Σήμερα ο Ολυμπιακός που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 23 βαθμούς, έχει σημειώσει 7 νίκες, δύο ισοπαλίες, ενώ είναι αήττητος. Η ΑΕΚ που ακολουθεί τον Ολυμπιακό βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 20 βαθμούς και έχει 6 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Exit mobile version