Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετάλλαξη Δέλτα – ανεμβολίαστοι: Ηχηρή προειδοποίηση από τον πρώην επικεφαλής του FDA
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Δέλτα – ανεμβολίαστοι: Ηχηρή προειδοποίηση από τον πρώην επικεφαλής του FDA

Μετάλλαξη Δέλτα - ανεμβολίαστοι: "Αυτή η μετάλλαξη είναι τόσο μεταδοτική, που σχεδόν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, θα προσβληθούν"

Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, προβλέπει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει με κορονοϊό, θα κολλήσουν τη μετάλλαξη Δέλτα και θα είναι “ο πιο σοβαρός ιός” της ζωής τους. “Αυτή η μετάλλαξη είναι τόσο μεταδοτική, που σχεδόν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, θα προσβληθούν’ δήλωσε ο Δρ. Σκοτ Γκότλιμπ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. “Και για τους περισσότερους θα είναι ο πιο σοβαρός ιός που θα κολλήσουν στην ζωή τους, σε σχέση με τον κίνδυνο να καταλήξουν σε νοσοκομείο’ πρόσθεσε.

Ο Γκότλιμπ, ο οποίος υπηρέτησε στην κυβέρνηση Τραμπ πριν την πανδημία, μίλησε ενώ τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ και ο μέσος όρος της εβδομάδας παρουσίασε αύξηση 70%. Και οι 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσιάζονται σε πολιτείες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, όπως το Αρκανσο, το Μιζούρι και η Φλόριντα, στην οποία, την τελευταία βδομάδα, καταγράφηκε το 20% του συνόλου των νέων κρουσμάτων της χώρας. Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Ροσέλ Βαλένσκι, η νέα αύξηση των κρουσμάτων είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων.

Ο Γκότλιμπ δήλωσε στη συνέντευξή του ότι στην πραγματικότητα, τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα είναι περισσότερα απ′ όσα καταγράφονται επισήμως. Υπολογίζει δε ότι μόνο μία στις δέκα ή και στις είκοσι περιπτώσεις γίνεται γνωστή, επειδή κάποιοι από τους νοσούντες έχουν ελάχιστα συμπτώματα και δεν κάνουν τεστ. Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε αρκετές κοινότητες στην επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. Ο Γκότλιμπ υποστηρίζει ότι πρέπει να φοράμε μάσκες υψηλής ποιότητας, όπως οι N95.  “Η ποιότητα της μάσκας κάνει διαφορά απέναντι σε μία μετάλλαξη που μεταδίδεται πιο επιθετικά, όπως η Δέλτα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις