Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Voucher 200 ευρώ β κύκλός: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ β κύκλός: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Voucher 200 ευρώ β κύκλός: Αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και ο β’ κύκλος του προγράμματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την αίτηση του voucher των 200 ευρώ, για την αγορά laptop, tablet και desktop, για παιδιά και νέους. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι σήμερα, 16 Απριλίου, θα εκδίδονταν οι επιταγές όλων όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις και εγκρίθηκαν τις πρώτες ημέρες της διαδικασίας. Ωστόσο, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και ο β’ κύκλος του προγράμματος για το voucher 200 ευρώ, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ. Στην ιστοσελίδα της «Ψηφιακής Μέριμνας», την πλατφόρμα όπου «τρέχει» το πρόγραμμα των voucher έχουν αναρτηθεί και οι λίστες με τους προμηθευτές, δηλαδή τα καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και με τα χιλιάδες προϊόντα που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι με το voucher.

Δείτε ακόμη: Τι αλλάζει στις απεργίες στις ΔΕΚΟ με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Voucher 200 ευρώ αίτηση: Δεύτερος κύκλος

Διευκρινίσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για το voucher των 200 ευρώ παρέχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το voucher των 200 ευρώ μπορούν να εισέρχονται στo Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia.

Σε αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ καθώς ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, τους περιλαμβάνει. Για τους συγκεκριμένους δικαιούχους οι αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021, έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος ( δηλ. στις 30 Ιουλίου 2021).

laptop αγόρι

Πώς γίνεται η αίτηση

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται όπως:

  • ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,
  • η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση,
  • κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),
  • και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης.
laptop κούπα

Δείτε ακόμη:

«Κλείνει» ο 7ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Προσλήψεις σε Δήμους: 87 θέσεις εργασίας σε 11 Δήμους
ESM: Επιστροφή σε δημοσιονομικό «μαξιλάρι» για την Ελλάδα – Οι στόχοι μετά από την πανδημία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις