Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ελληνική οικονομία και κορονοϊός: Οι στόχοι μετά από την πανδημία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική οικονομία και κορονοϊός: Οι στόχοι μετά από την πανδημία

Ελληνική οικονομία και κορονοϊός: Σε άρθρο του στο blog του ESM, σημειώνει πως η χώρα θα πρέπει να επανέλθει στους δημοσιονομικούς κανόνες που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να υλοποιήσει η χώρα μας αναφέρεται ο επικεφαλής οικονομολόγος του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Ρολφ Στράους. Σε άρθρο του στο blog του ESM, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αφού αναφέρει πως η πορεία του χρέους της Ελλάδας έχει παρουσιάσει βελτίωση τα τελευταία χρόνια, σημειώνει πως η χώρα θα πρέπει να επανέλθει στους δημοσιονομικούς κανόνες που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

«Μόλις ανακάμψει, η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στους δημοσιονομικούς στόχους που συμφώνησε με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση ότι οι δημοσιονομικές προσαρμογές δεν θα φέρουν τα οικονομικά σημάδια της πανδημίας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ελλάδας για μια ισχυρή δημοσιονομικά θέση, σε συμμόρφωση με τους στόχους που έχουν τεθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα που θα δημιουργήσουν ένα δημοσιονομικό περιβάλλον το οποίο θα αποτρέψει την χώρα από το να εισέλθει σε ένα περιβάλλον ισχνής ανάκαμψης κατά τη διάρκεια μελλοντικών κρίσεων. Αυτό το μονοπάτι οδηγήσει την Ελλάδα στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών».

Στη συνέχεια, ο κ. Στράους αναφέρεται στις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία στο μέλλον, σημειώνοντας πως πέρα από τον τουρισμό και ο κλάδος των υπηρεσιών δεν πρόκειται να επιστρέψει στα προ-κορονοϊου επίπεδα στο άμεσο μέλλον. «Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ικανότητα απορρόφησης και αξιοποίησης των πόρων της ΕΕ στους πιο παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες θα πρέπει να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές ανάκαμψης της Ελλάδας και να αντιμετωπίσουν μακροπρόθεσμα ρίσκα για τη βιωσιμότητα του χρέους» υπογραμμίζει ο αξιωματούχος του ESM.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις