Αθήνα

°C

Πέμπτη

06

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αίτηση – προθεσμία: Τα δικαιολογητικά και οι «κόφτες»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αίτηση – προθεσμία: Τα δικαιολογητικά και οι «κόφτες»

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 αίτηση - προθεσμία: Ο αριθμός των αιτήσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγγίξει την τεράστια συμμετοχή που είχαν οι προηγούμενοι κύκλοι.

Πλησιάζει η προθεσμία που λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 καθώς έως και τις 19 Απριλίου θα πρέπει να υποβληθούν με τις αιτήσεις τα συνοδευτικά στοιχεία στην πλατφόρμα myBusinessSupport. Στον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Η πλατφόρμα άνοιξε από τις 2 Απριλίου και οι αιτήσεις μόλις που αγγίζουν τις 230.000, με το περιθώριο υποβολής αιτήσεων να κλείνει στις 19 Απριλίου.

Δείτε ακόμη: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή των ποσών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7

Ο αριθμός των αιτήσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγγίξει την τεράστια συμμετοχή που είχαν οι προηγούμενοι κύκλοι. Ενδεικτικό της περιορισμένης συμμετοχής είναι ότι η Επιστρεπτέα 7 υπόσχεται διπλάσια κονδύλια (1 δισ. αντί 525 εκατ. και από τουλάχιστον 1.000 ευρώ αντί 500 ευρώ) εν συγκρίσει με την Επιστρεπτέα 6.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» τα κατωτέρω στοιχεία για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τους μήνες Ιανουάριο 2021 έως και Μάρτιο 2021:

-Επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ (κωδ. 312 της δήλωσης ΦΠΑ) διακριτά για κάθε μήνα.

-Επιχειρήσεις μη υποκείμενες σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ συμπληρώνουν:

α) τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα

β) το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 του εντύπου Ε3) του φορολογικού έτους 2019

γ) το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

-Το σύνολο των εξόδων προσδιορίζεται από τον κωδικό 580 του εντύπου Ε3, μειούμενο κατά τον κωδικό 581 (παροχές σε εργαζόμενους) και κατά τον κωδικό 585 (διάφορα λειτουργικά έξοδα) στο μέρος που αφορά σε δαπάνες ενοικίου της επιχείρησης.

-Επιπλέον, προσυμπληρώνονται τα στοιχεία τα οποία διαθέτει η ΑΑΔΕ βάσει των δηλώσεων (ΦΠΑ ή Εισοδήματος) των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν:

– Oι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους «Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου» (ΚΑΔ 93.29.19.07) και «Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών» (ΚΑΔ 96.04.10.04).

– Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Eκτός ενίσχυσης 2 στις 3 επιχειρήσεις επειδή δεν θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής μένουν όσες επιχειρήσεις είχαν μείωση τζίρου κάτω από 20% την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και όσοι είχαν αύξηση τζίρου το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Εκτός μένουν και όσοι είχαν ελάχιστο τζίρο τριμήνου κάτω από 600 ευρώ.

Καφετέριες στο κολωνάκι

Αναλυτικά, εξαιρούνται οι:

-Επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από χίλιους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Μαρτίου 2021,

-Επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο αυτή,

-Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα

-Επιχειρήσεις που δεν είναι υπόχρεες σε τήρηση και έκδοση λογιστικών αρχείων,

-Επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Σερβιτόρος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις