Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Ριφιφί Ψυχικού – εξελίξεις: Τι προκύπτει από την κατάθεση του 58χρονου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Ριφιφί Ψυχικού – εξελίξεις: Τι προκύπτει από την κατάθεση του 58χρονου

Ριφιφί Ψυχικού - εξελίξεις: Νέα εξέλιξη στο θέμα της κλοπής - μαμούθ των θυρίδων τράπεζας, ύψους εκατομμυρίων ευρώ. 

Πελάτισσα, στο ινστιτούτο αισθητικής-περιποίησης νυχιών, της γνωστής στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας, συζύγου του 58χρονου προφυλακισθέντα για την κλοπή – μαμούθ των θυρίδων τράπεζας, ήταν μία από τις τέσσερις κυρίες, θύματα του μεγάλου κόλπου! Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με την κατάθεση στον ανακριτή της συζύγου του 58χρονου, επισκεπτόταν το ινστιτούτο, πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, χωρίς να γίνεται σαφές αν ο κατηγορούμενος,  από τις επισκέψεις της στην επιχείρηση, είχε εκμαιεύσει πληροφορίες για την ύπαρξη θυρίδας της με «θησαυρό» στην τράπεζα!

Πέτρος Καρσιώτης
Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η αποκάλυψη, που έκανε αίσθηση, βγήκε στο φως όταν ο δικαστικός λειτουργός ρώτησε τον 58χρονο, εάν γνωρίζει τα τέσσερα θύματα της κλοπής-μαμούθ. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους της θυρίδας, και φέρεται να απάντησε: «Ως όνομα δεν μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να τη θυμηθώ. Επίσης, δεν μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητριών των θυρίδων». Η ίδια ερώτηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δικαστικών συντακτών, υπεβλήθη, πιθανόν νωρίτερα και στη σύζυγό του 58χρονου, γνωστή αισθητικό, η οποία στο άκουσμα των ονομάτων των θυμάτων, φέρεται να ανέφερε ότι τρεις από αυτές δεν τις γνωρίζει καθόλου, ενώ για την τέταρτη φέρεται να είπε ότι υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο.

Κείμενα για παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές

Όσο για το αν ο σύζυγός της, την είχε γνωρίσει σ αυτές τις επισκέψεις, τόνισε ότι εκείνος, δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες». Στα υπόλοιπα, ο ήδη προφυλακισθείς 58χρονος, ο οποίος αρνείται έως τώρα ότι έχει σχέση με την υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του, ότι στη θυρίδα που είχε στην τράπεζα του Ψυχικού, εκτός από χρήματα και κοσμήματα-δεν βρέθηκαν τέτοια στοιχεία- τοποθετούσε και κείμενα για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Μάλιστα, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις επανειλημμένες επισκέψεις στον χώρο των θυρίδων, λέγοντας ότι έγραφε ένα σίριαλ για την ΕΡΤ και στη θυρίδα του αποθήκευε το σενάριο. «Γράφω σίριαλ για την ΕΡΤ, γι’ αυτό είχα θυρίδες»

Ριφιφί 58χρονος κουκούλα

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε:

«Συνήθιζα να αποθηκεύω χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειάς μου ως θεατρικός παραγωγός, και συμβόλαια. Γράφω ένα σήριαλ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να γράψω 40-45 επεισόδια. Τα κείμενα τα αποθήκευα σε θυρίδα και έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα γράψει» είπε, και συμπλήρωσε: «Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε, είχα πάει στη θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου, αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορονοϊού.  Στις 22/10/2020 ξαναπήγα στην τράπεζα, παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από τη θυρίδα και ένα ρολόι».

Πάντως, τόσο οι εξηγήσεις αυτές όσο και οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του 58χρονου περί μεταφοράς γενετικού υλικού δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι και αποφάσισαν την προφυλάκισή του με συγκεκριμένο σκεπτικό της απόφασης.

Ριφιφί Ψυχικού – εξελίξεις: Το σκεπτικό της απόφασης

Στο σκεπτικό αυτό,  αναφέρεται ότι πρόκειται για κακούργημα που τελέστηκε σε βάρος πολλών παθόντων, με τεράστια ζημιά, με τρόπο που υποδηλώνει άτομο που έχει σχέσεις με τον υπόκοσμο και με κυκλώματα ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» και με τεχνογνωσία που εξασφαλίζει άκρα μυστικότητα και ως εκ τούτου  κρίνεται επικίνδυνος τέλεσης νέων πράξεων και γι’ αυτό πρέπει να κρατηθεί προσωρινά. Η έρευνα των Αρχών επικεντρώνεται στην οργάνωση της διάρρηξης των θυρίδων και στην τυχόν ύπαρξη συνεργών.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις τόσο για συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο μετέφερε με το όχημά του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του και για τον οποίο, όπως είπε, εργάζεται εκεί, όσο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του.  «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας, ο οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ριφιφί Ψυχικό Τέτα με μάσκα

Ριφιφί Ψυχικού – εξελίξεις: Η σύζυγος του 58χρονου

Στις Αρχές, όπως προαναφέρθηκε,  κατέθεσε και η σύζυγος του κατηγορούμενου, γνωστή αισθητικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά κατέθεσε ότι το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της. Σε άλλη της κατάθεση, όμως, ανέφερε: «Στο κομμωτήριο που έχω, το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγός μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό, αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος, διότι δεν γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στον γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Επιπλέον, η γνωστή αισθητικός κατέθεσε πως ο σύζυγός της είναι «νευρικός», όμως «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του».  Η ίδια είπε πως ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί, γιατί, λόγω κορωνοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει τη διαδικασία, ενώ έλεγχε και τα e-mail».

Ριφιφί Ψυχικού – εξελίξεις: Καπέλο, μάσκα, γάντια, τσάντα, λάπτοπ

Φυσικά, η ερώτηση έγινε γιατί από το εσωτερικό κύκλωμα των καμερών της τράπεζας η Αστυνομία διαθέτει εικόνες του όπου φορά καπέλο, μάσκα χειρουργική, γάντια μιας χρήσης, μπουφάν και κρατά μια τσάντα-θηκη για μεγάλο λάπτοπ. Εκεί οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έκρυβε τα κλοπιμαία και τα μετέφερε μετά από κάθε επίσκεψή του, σε άγνωστο σημείο το οποίο προσπαθεί ακόμη να εντοπίσει η Ασφάλεια Αττικής.

58χρονος

Δείτε ακόμη:

Μεταφορά αλλοδαπών μέσω Έβρου με βάρκες – Συλλήψεις στα νερά του ποταμού 
Ο επίτοιχος καθρέφτης “έκρυβε μυστικό” – Η επιχείρηση της «Minnie»
Απατεώνες αναδρομικών στην Κέρκυρα: Πώς άρπαξαν πάνω από 13.000 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις