Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ / Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει…

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της… παραπολιτικής μας ζωής με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου.

Μια επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο Eisenhower του ναυτικού των ΗΠΑ δεν μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε. Ο πρωθυπουργός όμως μιας χώρας, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αυτήν την επίσκεψη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, που ήταν ελλιμενισμένο στην ναυτική βάση της Σούδας, έστω κι αν αυτή σχολιάστηκε παραπολιτικά. Και επειδή αυτή η επίσκεψη μπορεί να σου τύχει μια φορά στη ζωή σου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε αρκετά βίντεο στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης από την παρουσία του στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Ε μερικά πράγματα αξίζει να τα έχεις και σε εικόνα και σε ήχο!

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ένα δώρο προς όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους που άγγιξαν τους 50 και παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 επεφύλασσε ο πρωθυπουργός. Τους δώρισε μια συλλεκτική έκδοση στα αγγλικά το «Λεύκωμα της Ελληνικής Επανάστασης» των εκδόσεων Μέλισσα.

Αμυράς

Παραπολιτικά: Πυροσβέστης

Οι αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των δασικών χαρτών όπου παρατηρήθηκαν πολλά λάθη τόσο σε αγροτικές εκτάσεις, όσο και σε ιδιοκτησίες πολιτών πρέπει με κάποιο τρόπο να μετριαστούν από την κυβέρνηση. Και ο πυροσβέστης για να πέσουν οι τόνοι βρέθηκε και είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, που από ό,τι μαθαίνουμε, όπου βρεθεί και όπου σταθεί διαβεβαιώνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και θα εκμηδενιστούν τα λάθη.

Παραπολιτικά: Πικρή γεύση

Είναι σίγουρο ότι οι εκδηλώσεις της επετείου για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση ήταν και φαντασμαγορικές και εντυπωσιακές. Αλλά δυστυχώς το θέαμα τόσο της παρέλασης όσο και των άλλων εορταστικών δρώμενων ήταν μόνο τηλεοπτικό ,αφού δεν υπήρχε παρουσία πολιτών. Ε αυτή η απουσία του κόσμου είναι που αφήνει σε όλους μας πιστεύω μια… πικρή γεύση.

Παραπολιτικά: Νέα κίνηση

Το ότι υπάρχει κινητικότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς το έχουμε καταγράψει εδώ και καιρό. Μια ακόμη πρωτοβουλία έρχεται απλά να το επιβεβαιώσει. Πρόκειται για την δημιουργία μιας κίνησης πολιτών με την ονομασία «Δυναμική Κοινωνία», στην οποία προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου. Η πρωτοβουλία σαφώς κινείται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και μάλιστα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της διαδικτυακή εκδήλωση.

Παπαθεοδώρου

 

Ευχές στην σύζυγο

Τα γεννέθλιά της είχε την εβδομάδα που μας πέρασε η σύζυγος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλία Γιώτα και ο υφυπουργός της ευχήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Να σε χαιρόμαστε ζωή μου! Να τα εκατοστίσεις, να μείνεις πάντα έτσι όπως χρόνια τώρα είσαι… Ξεχωριστή και μοναδική». Η ανάρτηση συνοδεύτηκε βέβαια και από την απαραίτητη καρδούλα!

Χαρδαλιάς

 

Ο σεφ

Ποιόν γνωστό σεφ επέλεξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ετοιμάσει το μενού της 25ης Μαρτίου στο προεδρικό Μέγαρο; Τον Λευτέρη Λαζάρου, πολυβραβευμένο και καταξιωμένο πολλά χρόνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αμέσως καταλάβαμε ότι το μενού θα περιλαμβάνει ψάρι, αφού ο κ. Λαζάρου είναι αυθεντία στο είδος.

Κι άλλη πρεμιέρα

Πρεμιέρα έκαναν εντός της εβδομάδας οι νέες κάμερες της ελληνικής αστυνομίας που είναι προσαρμοσμένες στις στολές και τα κράνη των αστυνομικών. Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά και οι κάμερες θα είναι αρχικά 20 στον αριθμό. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα δείξουν τα πρώτα βίντεο από αυτές τις κάμερες.

Επίθεση στο διαδίκτυο

Μια μαζική επίθεση από 300 ψεύτικους λογαριασμούς δέχθηκε το προφίλ του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Στην τελευταία του ανάρτηση βρέθηκαν 300 λογαριασμοί, κυρίως από την Ινδία, που την κατέκριναν. Το ΜεΡΑ25 σχολίασε το γεγονός μέσω twitter: «Σα ΜεΡΑ25 αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των bots να εκφράζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα τη γνώμη τους και θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να τα διαφθείρει δια χρηματισμού». Έξυπνο χιούμορ, να τα λέμε κι αυτά.

Αμυράς

 

Καβγάς

Άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του Βασίλη Κεγκέρογλου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη στο twitter με αφορμή την δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι η πανδημία είναι πρόσχημα της κυβέρνησης για να εξοντώσει τις μικρές επιχειρήσεις. Ο πρώην υπουργός, λοιπόν, σχολίασε: «Το retweet της Φώφης Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα». Άμεση η απάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου: «Από εσένα δεν έχουμε παράπονο, γιατί σε είχαμε πάρει από τη δεξιά, στην οποία δίνεις τώρα εξετάσεις! Θα σε πάρουν όμως μην αγωνιάς, είναι τόσο χάλια που θα σε πάρουν, 4ος στο Επικρατείας τους είσαι». Απάντηση Φλωρίδη: «Βλέπω δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα πλέον, αφού συντονίστηκες ως προς το περιεχόμενο με όσα γράφουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ». Και η ανταπάντηση από τον κ. Κεγκέρογλου: «Δεν κοιτάζεις που έχεις καταντήσει να είσαι από υπουργός του ΠΑΣΟΚ τρολ του Κυριάκου. Διαφέρεις νομίζεις από τον Μωραΐτη και τον Ραγκούση;».

Φλωρίδης

 

Συμβολική κίνηση

Μια σπάνια ταπισερί του 18ου αιώνα δώρισε στην χώρα μας για ένα έτος η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση. Η ταπισερί αναπαριστά τη Σχολή των Αθηνών του Ραφαήλ και κοσμεί την γαλλική εθνοσυνέλευση από το 1879. Η ταπισερί τοποθετήθηκε έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Ταπισερί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις