Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ / Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Φανερές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας ζωής με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου.

Μια άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή με αφορμή την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, που αποκάλεσε την ΝΔ παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού. Η τοποθέτηση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη: «Δεν περιμένω να ανακαλέσει την προσβολή προς την παράταξή μας και τον κόσμο που την στηρίζει. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε, όπως ιστορικά αναφέρεται στο παράδειγμα του Αισώπου: Όταν ο χοίρος κάλεσε τον λέοντα για μονομαχία, ο χοίρος κυλίστηκε στην λάσπη. Αυτός είναι ο κ. Πολάκης. Όμως όταν τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας, πρέπει να απαντήσει αν η παράταξη της ΝΔ είναι παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Πολάκης: «Χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα προ 69 ετών εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της ΧΑ, όπως εσείς που τώρα το παίζεται δημοκράτες. Δεν ανακαλώ τίποτα, γιατί η ιστορία κατέγραψε σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις από το 1821 και μετά. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη και υπάρχει και η παράταξη των κοτσαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου. Η παράταξη που από την μήτρα της βγήκε η δικτατορία των συνταγματαρχών».

Ζαγοράκης

Παραμένει

Παραμένει στην θέση του ως ευρωβουλευτής ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ. Αν ο κ Ζαγοράκης παραιτούταν από την θέση του, τότε ο πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και αν και εκείνος δεν ήθελε να μεταβεί στην ευρωβουλή η επόμενη ήταν η κα Βίκυ Φλέσσα.

Για ψώνια

Για ψώνια βγήκε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Μεταφορών εθεάθη σε pet shop των βορείων προαστείων, όπου ψώνισε διάφορα προιόντα για αγαπημένα του κατοικίδια, ενώ είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Αποχαιρετισμός

Ο Σταύρος Καλαφάτης με μια ανάρτηση στα social media αποχαιρέτησε τον αδέσποτο σκυλάκο Σόλωνα, που επί σειρά ετών βρίσκονταν στην είσοδο του γραφείου του: «Χειμώνα-καλοκαίρι, βρέξει-χιονίσει ο Σόλωνας ήταν πάντα εκεί. Στην είσοδο του πολιτικού μου γραφείου. Θα προστατεύει άλλες γειτονιές.. Θα μας λείψεις Σολωνάκο» και συνόδευσε την ανάρτηση με μια φωτογραφία με τον τετράποδο φίλο του.

Καλαφάτης

 

Στα λουλουδάδικα

Μια φωτογραφία με την σύζυγό του ανήρτησε στα social media ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες μπροστά από τα θρυλικά λουλουδάδικα στο πλάι της Βουλής. Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ραντεβού στα λουλουδάδικα. Η απόφαση για την προκήρυξη διαγωνισμού έχει ληφθεί και από το φθινόπωρο η εικόνα αυτή θα είναι καθημερινή».

Μητσοτάκης

 

Ανοιχτή πρόσκληση

Καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή η κα Ντόρα Μπακογιάννη και οι καθηγητές κύριοι Βασιλακόπουλος και Σαρηγιάννης. Τον λόγο πήρε ο κ. Σαρηγιάννης, που απευθυνόμενος στην κα Μπακογιάννη είπε: «Εφόσον η κα Μπακογιάννη θέλει να πάει στα Χανιά, είμαι μαζί της, αρκεί να πάμε μαζί στην υπέροχη Κρήτη». Η απάντηση της πρώην υπουργού: «Σας καλώ κύριε Σαρηγιάννη, σας καλώ, σας έχω γνωρίσει τόσο πολύ μέσα από την τηλεόραση. Έχετε ανοιχτή πρόσκληση». Τότε παρενέβη στην συζήτηση ο έταιρος καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Γιατί μόνο τον κ. Σαρηγιάννη;». Για να απαντήσει η κα Μπακογιάννη: «Αλίμονο. Είσαστε όλοι ένα κομμάτι της ζωής μας. Σας βλέπουμε και σας παρακολουθούμε κάθε μέρα».

Μπακογιάννη

 

Στα χωράφια

Σε αγροτικές περιοχές της περιφέρειάς της στην Πέλλα περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες από τις επαφές που είχε με αγρότες της περιοχής, ωστόσο αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν οι ψηλοτάκουνες μπότες, με τις οποίες επέλεξε να επισκεφθεί τα χωράφια.

Τζακρή

 

Άρχισαν τα όργανα

Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε μια κόντρα ανάμεσα στους Κουρουμπλή και Σκουρλέτη με αφορμή την απόφαση Τσίπρα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό. Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι κάποιοι εντός της Κουμουνδούρου θέλουν το κόμμα να παραμείνει στο 20% για να υπάρξουν εσωκομματικές διαδικασίες. Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη: «Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίον στελεχών, μας προσβάλλεις όλους, να μας πεις ποιοι είναι. Πρόκειται για άθλιες τακτικές που ακολουθείτε εσύ και οι όμοιοί σου, την ΝΔ δεν την κερδίζεις με κορώνες, αλλά με πολιτικό σχέδιο. Με αυτά που κάνετε θα είμαστε πάντα δεύτεροι». Και βέβααι ο κ. Κουρουμπλής επανήλθε κατηγορώντας τον κ. Σκουρλέτη για την αποτυχία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Μάλλον άρχισαν για τα καλά τα όργανα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή κάνω λάθος;

Κουρουμπλής

 

Το ποίημα της χρονιάς

Στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε ρέστα, αφού για να περιγράψει την κατάσταση απήγγειλε το εξής ποίημα: «Αραμπάδες και καρούλια, βάσανα που έχει η αγάπη, ραπανάκια και μαρούλια, ωραία που είναι η Λειβαδιά χωρίς καμία αιτία». Νομίζω ότι η συνέχεια της ομιλίας του καλύφθηκε από αυτήν την απαγγελία!

Κουτσούμπας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις