Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας σχολιασμένες από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλειτούργησε πριν λίγα εικοσιτετράωρα η πρεσβεία της χώρας μας στην Τρίπολη της Λιβύης. Στην λιτή τελετή παραβρέθηκαν Έλληνες που δραστηριοποιούνται στην Λιβύη και οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων της Τρίπολης και της Βεγγάζης. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους της πρεσβείας, που όπως είπε προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την έναρξη της συζήτησης για να δοθεί στο Γενικό Λύκειο Νάξου το όνομα του Μανώλη Γλέζου μπήκε και επίσημα στην επιγραφή του Λυκείου του νησιού το όνομα του αγωνιστή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Λύκειο Νάξου

Εμβολιάστηκε

Ο λόγος για την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 21» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό πριν από λίγες ημέρες. Ο εμβολιασμός έγινε στο εμβολιαστικό κέντρο Αγία Σοφία και όση ώρα περίμενε την σειρά της δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να την χαιρετίσουν και να ανταλλάξουν μια κουβέντα μαζί της.

Αγγελοπούλου

Και με τον Αλέξη

Ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα τα έβαλε ο Παύλος Πολάκης μετά τις αποστάσεις που πήρε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί δοσίλογων στο κόμμα της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός μέσω των social media και μετά τις δηλώσεις Τσίπρα έγραψε: «Θα το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις. Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δύο παρατάξεων. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες της Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς. Τελεία και παύλα. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει».

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι ενδέχεται να έχουμε μια ακόμη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ότι αυτή ακούει στο όνομα Παύλος Γερουλάνος; Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός σχεδιάζει την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν θα έχει κοπάσει η πανδημία και όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοιμάζει την ιδεολογική και πολιτική του πλατφόρμα. Αναμένουμε.

Γερουλάνος

Επιστρέφει

Μαζί με τα ανοιχτά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας επιστρέφει και ένα μέτρο που μάλλον το είχαμε ξεχάσει. Πρόκειται για την ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία θα επιστρέψει από τις 12 του μήνα. Ήδη υπάλληλοι του δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες για την επανέναρξη του μέτρου.

Ελεγχόμενη στάθμευση

Και νέο ατύχημα

Λίγες ώρες μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στο ΚΑΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ένα ακόμη ατύχημα, που του προκάλεσε ένα ευτυχώς επιπόλαιο τραύμα στο κεφάλι που αντιμετωπίστηκε με τρία ράμματα.

Η ξενάγηση του δημάρχου

Την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξενάγησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε μια υπαίθρια έκθεση που είχε στηθεί στην Βασιλίσσης Όλγας για να τιμηθούν δύο επέτειοι για την χώρα μας, αυτή των 200 χρόνων από την επανάσταση και τα 40 χρόνια συμμετοχής στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η έκθεση έχει εκθέματα από εικαστικούς, φωτογράφους, σκιτσογράφους και γραφίστες. Η ξενάγηση που έκανε ο κ. Μπακογιάννης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με ένα πέρασμα από τον Εθνικό Κήπο, όπου ο δήμος της Αθήνας έχει δρομολογήσει μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων.

Μπακογιάννης Σακελλαροπούλου

Το μήνυμα του Νικόλα

Ένας πιτσιρικάς ονόματι Νικόλας είχε την πολύ καλή ιδέα να αφήσει ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό, όταν εκείνος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. Ο μικρός μαθητής σε μια κόλλα Α4 έγραψε στον πρωθυπουργό: «Θέλω να ανοίξεις τα σχολεία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το είδε και το διάβασε, αλλά μάλλον ο μικρός Νικόλας θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμα.

Πρόεδρος η Μαριέττα

Συστήθηκε σε σώμα η επιτροπή για την υποστήριξη των θυμάτων βίας και τρομοκρατίας με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Και πρόεδρος αυτής η πρώην υπουργός και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ μέλη της θα είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές, αλλά και συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας.

Μαριέττα Γιαννάκου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις