Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νetflix ταινίες – χρήστες: Έρχεται “μπλοκάρισμα” της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης
PLUS

Νetflix ταινίες – χρήστες: Έρχεται “μπλοκάρισμα” της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης

Νetflix ταινίες - χρήστες: Το Netflix άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία που προορίζεται για το “μπλοκάρισμα” της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στην υπηρεσία, με χρήστες που δεν είναι μέλη του ίδιου νοικοκυριού.

Αντιδράσεις και αναστάτωση τις τελευταίες ώρες στα social media από την ειδοποίηση που φέρεται να εμφανίστηκε σε διάφορους χρήστες του Netflix κατά την είσοδό τους στη streaming υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία καλούνται να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους, πληρώντας την προϋπόθεση πως μένουν στον ίδιο χώρο με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού. Εναλλακτικά, το Netflix καλεί τα προφίλ “τρίτων” να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό, πράγμα που διαφοροποιεί τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ποια ήταν αυτά;

Η υπηρεσία έδινε τη δυνατότητα των κοινόχρηστων λογαριασμών με τον συγκεκριμένο διαμοιρασμό να δημιουργεί οικονομικά ένα πιο προσιτό οικονομικά περιβάλλον, καθώς μπορούν (μέχρι τώρα έστω) να μοιράζονται και το κόστος της συνδρομής, το οποίο διαφοροποιείται -αλλά και διαιρείται αντίστοιχα- ανάλογα με το πόσα προφίλ μπορείς να έχεις (μέχρι τέσσερα). Μετά την εμφάνιση του μηνύματος, λοιπόν, οι χρήστες θα έπρεπε είτε να πιστοποιήσουν τον λογαριασμό μέσω email ή γραπτού μηνύματος, ή να ξεκινήσουν τη διαδικασία δημιουργίας νέου λογαριασμούς με δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες.

Νetflix ταινίες – χρήστες: Τι απαντά

Παρ’ όλα αυτά, με βάση την απάντηση της εταιρείας, φαίνεται πως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν συντρέχει λόγος πανικού. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τους νέους όρους που αναφέρουν πως οι λογαριασμοί “ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα εκτός του σπιτιού”, από την εταιρεία υποστηρίζουν πως πρόκειται απλά για μία δοκιμή που έχει σχεδιαστεί ώστε “να διασφαλίζεται ότι όσοι χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό έχουν εξουσιοδοτηθεί να το κάνουν”.

Netflix

Δείτε ακόμη:

Ο καρπός που δυναμώνει καρδιά, οστά και αδυνατίζει!
Εύκολη συνταγή για χταποδάκι ξιδάτο -Ο απόλυτος μεζές
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τον βραστήρα σας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις