Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Europa League: Γλυκιά ήττα!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Europa League: Γλυκιά ήττα!

Ολυμπιακός - Europa League: Δίκαιη πρόκριση για τους Πειραιώτες που έχασαν 2-1 από την Αϊντχόβεν και πέρασαν με το 4-2 του πρώτου αγώνα

ΟλυμπιακόςEuropa League: Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και τρία δοκάρια ο Ολυμπιακός ηττήθηκε μεν 2-1 από την Αϊντχόβεν, αλλά γέλασε τελευταίος. Το τέρμα του Χασάν στο 88’ έβγαλε τον πρωταθλητή Ελλάδας στον αφρό, με συνολικό σκορ δύο αγώνων 5-4 προκρίθηκε στους “16” του θεσμού. Δύο δοκάρια νωρίτερα η ελληνική ομάδα για να μειώσει, ένα δοκάρι η PSV στιγμές μόνο πριν το 2-1! Μοιρασμένο ματς από το ξεκίνημα, με Ζάχαβι και Ελ Αραμπί να κάνουν από μία καλή ευκαιρία. Μετά το τέταρτο οι Ολλανδοί άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. 

Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 22’. Όταν σε κόρνερ ο Ζάχαβι μπήκε σαν «τρέιλερ» στη φάση και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ανασταλτικά συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο 32′ ο Καμαρά έκοψε για τον Μπρούμα που έκανε σουτ λίγο άουτ. Στο 44’ στατική φάση και πάλι ο Ζάχαβι με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ πέτυχε το δεύτερο γκολ του (2-0). Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου, σκορ πρόκρισης για τους Ολλανδούς.

το γκολ της προκρισης ο Χασαν

Ολυμπιακός –  Europa League: Το β’ ημίχρονο

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ορεξάτοι στο δεύτερο μισό και θέλησαν να πιέσουν ψηλά. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου είχαν πλέον εκείνοι την κατοχή και στο 50′ η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Ο Μπρούμα πέρασε δύο αντιπάλους του, έκανε τη σέντρα και η μπάλα κατέληξε στον Καμαρά που σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι. Στο 80’ ο Φορτούνης πήρε φόρα, εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλή θέση αλλά ξανά η μπάλα δεν έκανε το «χατίρι» στον Ολυμπιακό, καθώς αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό.

Στο 86′ είχε την ίδια ατυχία και η PSV, το σουτ του Μουλέν αποκρούστηκε από το δοκάρι του Σα και στο 88′ ήρθε η ώρα του Χασάν. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα από τον Ρέαμπτσιουκ, σέντραρε και ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά. Ο Εμβογκό έπεσε και έδιωξε αλλά ο Χασάν πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε το τέρμα της πρόρκισης (2-1). 

Καλή η διαιτησία του Κλεμέν Τουρπέν.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Σμιντ): Εμβονγκό, Τέζε, Μποσκαλί, Φίεργκέφερ, Ντάμφρις, Μαξ, Ροσάριο, Τομάς, Γκέτσε (Μάριος Τζούνιορ 90′), Ζαχάβι, Μάλεν (Φέρτενσεν 90’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (Ανδρούτσος 79’), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (Μασούρας 46’), Καμαρά, Μπρούμα (Χασάν 79’), Βαλμπουενά (Φορτούνης 46’), Ελ Αραμπί.

δυο γκολ ο Ζάχαβι

Δείτε ακόμη: 

Η Ρεάλ απέδρασε 1-0 από το Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα των 10 από το 17’
Η Μάντσεστερ Σίτι αφεντικό πρόκρισης, 2-0 την Γκλάντμπαχ στη Βουδαπέστη
Η Τότεναμ νέα νίκη με τη Βόλφσμπεργκερ, 4-0 και πέρασε άνετα στους “16”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις